1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Küfürbaz Fatih Altaylı hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak!
Küfürbaz Fatih Altaylı hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak!

Küfürbaz Fatih Altaylı hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak!

Gazeteci müsveddesi Fatih Altaylı Gazze’de yaşanan vahşete karşı sokakları dolduran duyarlılık sahibi insanlara ettiği hakaretler sebebiyle hâkim karşısına çıkacak!

20 Ocak 2024 Cumartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de İslami hassasiyetlere düşmanlık denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Fatih Altaylı son olarak Gazze’de yaşanan vahşete karşı duyarlılık çağrısıyla sokakları dolduran insanları hedef almıştı. ‘Kahrolsun PKK’ sözleri ile meydanları inleten on binlerce kişiye iftira atarak hakaret eden Altaylı "...ulan alçaklar ulan şerefsizler ulan aşağılık herifler…” sözleri sebebiyle hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak.

Söz konusu eylemin tertipçileri arasında bulunan Özgür-Der’in Yönetim Kurulu adına yapılan şikâyet neticesinde savcılık makamları soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında deliller toplandıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede TCK’nın 216 sayılı maddesi uyarınca “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın dini değerlerini aşağılama” suçlarından cezalandırılması istemiyle ceza davası açtı.

Fatih Altaylı’nın alınan ifadesinin ardından hakkında iki adli tebdir de uygulandı. Altaylı’ya yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün karakolda imza atma yükümlülüğü getirildi. Küfürbaz Fatih Altaylı’nın yaptırımı olabilecek bir davayla yargılanması hukuk adına bir kazanımken Müslümanların değerlerine açıktan düşmanlık edenlerin caydırıcı cezalar almadan nefret eylemlerini sonlandırmayacağını da görmek gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum