1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Kudüslünün gözünden Kudüs”
“Kudüslünün gözünden Kudüs”

“Kudüslünün gözünden Kudüs”

 Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu, Kudüslü aktivist Yahya Abu Znayd’ı “ Kudüslünün gözünden Kudüs” konulu bir konferans vermesi için Malatya İnönü Üniversitesi’nde ağırladı.

23 Mart 2022 Çarşamba 18:49A+A-

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Zahit Aksu Konferans Salonunda, sunuculuğunu Adem Korkusuz’un yaptığı program, Abdulkadir Burçak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetin’in ardından Bilgi ve Erdem Topluluğu Başkanı Mahsum Yaşar: “İsrail terör örgütünün yıllardır süre gelen zulmünün müslümanlar tarafından sessiz kalınmamasını gerektiğini vurgulayan Yaşar, Filistin Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün akıbetini yalnızca Filistin’de yaşayan Filistinli müsluman kardeşlerimizin omuzlarına yüklememek gerektiğini vurgulayarak her bir müslüman zamanın ve şartların ruhuna münasip şekilde Kudüs ruhunu ortaya koymasını bilmelidir” ifadelerini kullandı.

bilgierdem-6-001.jpg

Sözü daha sonra, konferansını yapması için Kudüslu Aktivist Yahya Abu Znayd aldı.

Sunumuna İsra suresinin ilk ayetiyle başlayan Yahya Abu Zanyd konuşmasında şunları ifade etti:

‘’Resulullah(sav) şöyle buyurdu: Oraya gidin ve içinde namaz kılın eğer gidemezseniz oranın kandillerini aydınlatacak zeytinyağı gönderin’’ işte o zamandaki yağ bildiğiniz yağ ama şimdiki yağ hem maddi hem manevi destektir çünkü orası sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanlarındır.

Babamın bu davayı tanımadan asla savunamazsın sözünü anlamıştım. Haklıydı bu dava sadece silahla değil okuyarak kendimizi geliştirerek özgür olacağımız kazanacağımız bir davaydı çünkü bu dava ufak bir toprak parçası değil imanlı insanların davasıdır…

Evet o zamanda taş atmam gerekiyordu şimdiyse onlara karşı attığım her paylaşım bir taş. Bu davaya en büyük ihanet unutmaktır. Onların en büyük amacı bize davamızı unutturmak vazgeçirmek ve bazı Müslümanlar buna destek oluyor hayır biz bu davayı hatırlayacağız hatırlatacağız.”

6 ay ev hapsinde kaldığını belirten Abu Znaid:

“Ev hapsinde iken dışarıdan kimseyle görüşmüyordum on beş yaşımdaydım o sırada kitap okumaya başladım. Kitap okumaya başladığım zaman hayatım değişti çünkü bu dava sadece silahla değil gerçekten okuyarak kendinizi geliştirerek aslında özgür olunacak bir dava çünkü bu dava toprak bir davası değil bu gerçekten bilen bir insan savaşıdır. Elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım bu davadan yılmayacağız biz neredeyse dokuz yıl oldu hala mücadele diyoruz ve pes etmedik bazı insanlar sıkıldık, paylaşıyoruz bir şey olmuyor diyorlar. Tabi ki bir şeyler olacak yeter ki vazifemizi yapalım. Olduğu yerden herkes bir şeyler yapabilir, bakın ressam olan Kudüs’ü çizebilir. Şair olan Kudüs için bir şiir yazabilir. Programcı olan Kudüs için bir program yapabilir. Hakkıyla yapmak lazım. Her gün en az beş dakika Kudüs’ü konuşsak bile daha farklı olacak. Çünkü burada en büyük ihanet nedir biliyor musunuz? Unutmak, “

Ardından ’’İşgalci askerler Filistinli çocukları tutukladıklarında fark etmişsinizdir gülümsüyorlar neden gülüyorlar biliyor musunuz çünkü içlerinde bir iman var bunun sayesinde Kudüs Mescidi Aksa bir gün özgür olacak biz bu inançla yaşıyoruz çünkü biliyoruz ki orası sadece bizim değil tüm Müslümanların ‘’ vurgusunu yapan Abu Znaid son olarak şunları söyledi:

“Sadece olay olunca değil her gün her an Kudüs’ü anlatmamız lazım umutlarımız var elhamdülillah.

Kudüs için uyuyanları uyandırmak için var mıyız? Özgür Kudüs‘te buluşmak dileğiyle sözleriyle konuşmasını bitirdi.”

Hasan Çakmak ve Rabia Güngörü’nün şiir dinletisinin ve kendisine yapılan hediye takdiminin ardından program son buldu.

Haber: Mizgin Sarıkaya- Muhammed Olçay
Fotoğraf : Şeyma Zorlu- Mehmet Kılıçaslan

bilgierdem-1.jpg

bilgierdem-2.jpg

bilgierdem-3-001.jpg

bilgierdem-4-001.jpg

bilgierdem-5-001.jpg

bilgierdem-6-002.jpg

bilgierdem-7-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum