1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kudüs hedef değil sonuçtur!
Kudüs hedef değil sonuçtur!

Kudüs hedef değil sonuçtur!

Kudüs ile alakalı oluşturulan kültürel söylem uzun vadede direniş perspektifine zarar verme riskini taşıyor!

09 Mayıs 2021 Pazar 13:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Şeyh Cerrab’ta başlayan gerginlik kısa sürede bütün Kudüs’e yayıldı. Siyonist işgal rejiminin zorbalıkları dünya kamuoyunda tepki toplarken Müslüman coğrafyanın her yerinde Kudüs için bir araya geliniyor!

Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi olarak dini, kültürel, tarihi açıdan geleneğimizde çok mühim bir yere sahip. Bu bağlamda Kudüs hassasiyeti önce Müslümanların geçmişe dönük vefa borçlarının farkında olmaları açısından oldukça mühim. Bunun yanında Siyonistlerin artık bütün dünyanın malumu olan katliam politikaları ise adalet, vicdan ve özgürlük merkezli bir Kudüs duyarlılığı oluşturuyor.

Bu tepkilerin İslami ve insani olduğuna şüphe yok. Tüm bunların ötesinde ise Kudüs üzerine oluşturulan kültürel söylemin 'Kudüs hassasiyetinin' içini boşaltma riski taşıdığını da belirtmek gerekiyor. Abartılı söylemler, mücadeleyi Kudüs’ten ibaretmiş lanse eden yaklaşımlar uzun vadede direniş perspektifine zarar verme ihtimalini barındırıyor.

Bu durumu besleyen bir diğer faktör olarak İran merkezli yapılan propagandalar ise art niyetli bir durumun göstergesi. Suriye ve Irak’ta eli kana bulanan İran, Kudüs kartı ile Müslümanlara kendini şirin göstermeye çalışıyor. Az evvel zikredilen hatalı yaklaşımlarda İran’ın söylemine isteyerek veya istemeyerek eklemlenen çevre ve şahısların etkisi olduğu bariz bir gerçek olarak önümüzde duruyor!

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp’in sosyal medya paylaşımları bu konuda önemli noktalara dikkat çekiyor:

1-172.jpg

2-215.jpg

3-157.jpg

whatsapp-image-2021-05-09-at-02-23-40.jpeg

HABERE YORUM KAT