1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kudüs Etkinlikleri Devamlı Olmalıdır!
Kudüs Etkinlikleri Devamlı Olmalıdır!

Kudüs Etkinlikleri Devamlı Olmalıdır!

Amerikan başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından oluşan tepki Kudüs bilinçlendirme çabaları ile devam etmektedir.

29 Aralık 2017 Cuma 11:28A+A-

İstanbul/Üsküdar Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimci/yazar Ali Değirmenci’nin sunumu ile Kudüs etkinliği gerçekleştirildi.

Örnek olması açısıyla kendi lise dönemindeki anekdotlar ve yaşamış olduğu sıkıntılar ile söze başlayan Değirmenci, bunların zihinsel bilinçlenmesine katkılarının önemli olduğunu vurgulayarak özetle şunları söyledi:

“Kudüs sadece Müslümanların değil, Hristiyan ve Yahudilerin de kutsal mekanıdır. Trump’ın yapmış olduğu müdahaleye Hristiyanlarda, Siyonist olmayan Yahudilerde karşı durmaktadır. Bu karşı duruşlar tüm insanlığın geleceği açısından önemlidir çünkü Kudüs, direnen tüm insanların göz bebeğidir. Tarihi itibariyle de İslam ümmeti açısından önemli bir mekandır. Hz Muhammed’in miraca çıktığı noktadır ve Müslümanların ilk kıblesidir. Kuran’da adı geçen nadir mekanlardan biridir. Müslümanlar bu topraklar için senelerce mücadele etmişlerdir. Hz Ömer’in fethi ile İslam beldesi olan Kudüs’te Hz Ömer’in emri ile diğer dinlere ve dini mekanlarına dokunulmamış, onların tüm hakları gözetilmiştir. Bu güzel davranış Kudüs’ün haçlılar tarafından işgal edilmesine kadar sürmüştür. Haçlılar 88 yıl hakim oldukları Kudüs’ü harabeye çevirmiştir. Nureddin Zengi bunu dert edinmiş ve Kudüs’ün haçlılardan alınması için planlar yapmıştır fakat ömrü bu kutlu fethi gerçekleştirmeye yetmemiştir. Ona nasip olmayan bu fetih, yetiştirdiği komutanı  Selahaddin Eyyubi’ye nasip olmuştur. Bu fetihten sonra kısa süreli haçlılar tarafından kontrol edilen Kudüs, Yavuz Sultan Selim dönemi ile birlikte 400 yıl Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Yani aslında oralar bizlerin topraklarıdır. Bu bilinç ile oraya sahip çıkmalıyız.”

diyerek sözlerini bitirip, soru cevap kısmına geçti. Bir öğrencinin Kudüs için ne yapabilir sorusuna ve başka bir öğrencinin “yapılan eylemler İsrail’i daha fazla tahrik etmiyor mu?” şeklindeki sorusuna şu cevapları verdi:

“Öğrenciler genelde Kudüs için neler yapabiliriz diye soruyorlar? O kadar çok yapılabilecek şey var ki; örneğin oradaki bir yetime ulaşabilirsiniz, yapılan protestolara ses verebilirsiniz, sosyal medyada, internet ortamında propaganda yapabilirsiniz. Yine bu tarz programların önemli olduğu unutulmamalı ve devamının olması sağlanmalıdır.

İsrail’in tahrik edilmesi konusu ile ilgili soru da önemlidir. Şunu unutmamak gerekir, yapılan herhangi bir iş karşısında susmak, karşı tarafı cesaretlendirmek ve buna benzer tutumları daha da fazlalaştırmasına sebep olmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın one-minute çıkışı İsrail’in bu gaddar tutumuna vurulmuş en büyük darbedir. Bir diğeri Mavi Marmara gemisidir. Mavi Marmara gemisinde sadece Müslümanlar yoktu, tüm dinlerden, mezheplerden ve hatta dini inancı olmayan aktivistlerden oluşuyordu. İçinde Yahudilerin olduğunu da unutmayalım. İsrail, İstanbul’da kaç kişinin toplandığına bakar, diğer ülkelerden kendisine nasıl tepkiler geldiğine bakar ve ona göre tavır alır. Sayın Erdoğan’ın BM kurulunda ve İslam İşbirliği Teşkilatını toplayarak ortaya koyduğu tutum, hem Trump’ın hem de İsrail’in karizmasını çizmiştir. Bunlar önemlidir, devamı olmalıdır.”

Okul Müdürü Mehmet Ali Kaçmaz’ın eğitimci/yazar Ali Değirmenci’ye teşekkür etmesi ile program sona erdi. Program sonrasında bir grup öğrencinin çabası ile Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi kapsamında, yetim çalışması başlatılmıştır.

21-001.jpg

HABERE YORUM KAT