1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kudüs duyarlılığı üzerinden İran’ın zulmünü aklayamazsınız!
Kudüs duyarlılığı üzerinden İran’ın zulmünü aklayamazsınız!

Kudüs duyarlılığı üzerinden İran’ın zulmünü aklayamazsınız!

Rıdvan Kaya yazısında İrancıların sıklıkla dile getirdiği: "Hamas'a füzeler konusunda biz destek veriyoruz" ve "Kudüs'e en çok biz sahip çıkıyoruz" söylemlerinin gerçeklik mahiyetlerini sorguluyor. 

16 Mayıs 2021 Pazar 19:04A+A-

Hamas’ın füzeleri üzerinden İran’a şükran duymamız gerektiğini iddia edenler, İran’ın tam kontrolü altındaki Lübnan ve Suriye’den Siyonistlere tek fiske vurulmamasına gözlerini yummuş haldeler!

"Son yıllarda hep aynı tablo tekrarlanıyor. Siyonist saldırganlığın azgınlaştığı her dönemde malum lobi devreye girip birlik-beraberlik söylemleriyle İran’ın işlediği korkunç zulümleri aklamaya, örtmeye kalkışıyor.

Aksa intifadası ile birlikte bir kez daha aynı koro hummalı bir şekilde işbaşında. Hamas’ın füzelerinin arkasında İran desteği olduğu iddiasıyla Ümmetin İran’a şükran ve minnet duyguları içinde olması gerektiğini vurguluyorlar.

Bu iddialarıyla ilgili çok fazla şey söylemeye gerek yok aslında. Tüm propaganda kampanyalarına rağmen İran’ın İslam Ümmeti nezdindeki kirli, karanlık imajını değiştirmeye çabalarının yetmeyeceği aşikar. Ama yine de bazı gerçeklerin altını bir kez daha çizmekte yarar var."

 

Yazının tamamını okumak için: Kudüs duyarlılığı üzerinden İran’ın zulmünü aklayamazsınız!