1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kronik muhaliflikten ırkçı-provokatörlüğe yükseliş
Kronik muhaliflikten ırkçı-provokatörlüğe yükseliş

Kronik muhaliflikten ırkçı-provokatörlüğe yükseliş

Karar yazarı İbrahim Kahveci’nin yabancı düşmanlığında Kemalist ulusalcılardan farkı yok!

13 Haziran 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İbrahim Kahveci, AK Parti’ye muhalif olayım derken çok farklı uçlara savrulan isimlerden birisi sadece. Karar yazarı bir süredir Türkiye’nin demografisine kafayı takmış durumda… İşin bu yönü aslında Kahveci’nin çok uçlara savrulmadığını her zaman uçlarda olduğunu gösteriyor.

Bugün (13 Haziran) yayımlanan “6 ay sonra öleceksin” başlıklı yazısında Kahveci meseleyi Özallı yıllardan alarak bugünlere getiriyor. Kendince Özal’ın büyük dehasına karşı Erdoğan’ın yaptığı hataları sıralayan Kahveci uzun ve sıkıcı yazısında bundan tam bir ay önce kaleme aldığı “Demografik çöküş” başlıklı yazısında serdettiği görüşünü yineliyor.

Kahveci’ye göre Türkiye’de Türklerin doğum oranları düşerken göçmenlerinkiler artıyor. Bu da Türkiye’nin elden gittiğine ve ülkenin işinin bittiğine delil olarak gösteriliyor. Kahveci ırkçı saçmalıklarını kanıtlamak için grafikler bile koymuş yazısına…

Uzun uzun yazının detaylarına girerek sizleri bunaltmak istemiyoruz. Bu tür “demografi verileriyle ırkçılık” söylemleri yıllarca Kürtlerin/doğuluların doğum oranları üzerinden de dile getirilmiştir. Şimdi Kürtler popülerliğini yitirdi artık mülteciler hedef tahtasında!

Bir insanın kronik muhaliflikten ırkçı provokatörlüğe doğru hızlı savruluşunu izlemek isteyenler Kahveci’nin söz konusu yazılarını okuyabilir. İşin en acı yani ise mültecileri hedefe almanın Türkiye’de bu kadar kolay bir hale gelmesi. Sol-Kemalistler başta olmak üzere farklı kesimler ırkçı tezviratları dile getirmek için birbiriyle yarışıyor. Bir ülkeyi bitiren bir şey varsa işte o tam olarak budur!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum