1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ekonomi değil demografi de çöküyormuş…
Ekonomi değil demografi de çöküyormuş…

Ekonomi değil demografi de çöküyormuş…

Yenilgiyi hazmedemeyenler ırkçılık kartını kullanmaya başladı bile…

16 Mayıs 2023 Salı 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Karar yazarı İbrahim Kahveci’ye göre seçim sonuçları ekonomideki çöküş kehanetlerine demografideki çöküş kehanetlerinin de eklemesine sebebiyet vermiş. Neymiş bunun sebebi, mülteciler!

Savaştan kaçan insanları hedef göstererek siyasi rant elde etmek için her şeyi yapan muhalefet bloğu anlaşılan o ki ikinci turdan önce ırkçılık kartını iyice yükseltecek. Kahveci mültecilerin varlığı hakkında şu soruyu ortaya atıyor:

Türkiye’de demografik yapı çöküyor. Eğer dış göç ve yabancı anneler olmasaydı daha büyük çöküntü olacaktı. Bütün mesele şu: Yabancılar ülke kalitesini yukarı mı çekiyor, yoksa aşağı mı?

Yönlendirilmiş bir soruyla mülteciler yine hedef gösteriliyor yine siyasi tartışmaların merkezine oturtulmak isteniyor. Bu sorularınızla nereye varmak istiyorsunuz? Savaş ve insan gerçeğini kabul etmeni gerekiyor… Ne yapacaksınız yani yakında Ümit Özdağ gibi o da sokak sokak gezip muhacir avına mı çıkacaksınız?

Demografik değişim denilerek yıllarca Kürt nüfus hakkında da benzer ırkçı yaklaşımlar ortaya konuluyordu. Bugün seçimler sebebiyle birilerinin nezdinde Kürtlerin “değer kazanmış” olması bize ne söylüyor? Suriyeli mültecileri sistematik olarak nefret objesi haline getirenlerin durması için devletin bir takım hukuki yollara başvurması gerekmektedir.

Seçim sonuçları şunu gösterdi ki ırkçılık seçim sonuçlarının temel belirleyicisi olamıyor. Türkiye toplumu onca dezenformasyon ve algı operasyonuna karşı mültecilere sahip çıkan siyasetçileri destekledi. Ancak artık mültecilerin Kahveci’nin yaptığı gibi mesnetsiz iddialarla hedef gösterilmekten kurtarılması gerekiyor. Bunun başlıca çözümü ise daha fazla mülteciye vatandaşlık verilmesinden geçiyor…

HABERE YORUM KAT

3 Yorum