1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Koronavirüs Tehdidi Venezuela’dan Kolombiya’ya Göçü Zorlaştırdı
Koronavirüs Tehdidi Venezuela’dan Kolombiya’ya Göçü Zorlaştırdı

Koronavirüs Tehdidi Venezuela’dan Kolombiya’ya Göçü Zorlaştırdı

Salgın tehlikesi yüzünden Kolombiya sınırı kapatınca, kötü hayat şartları ve sağlıksız sağlık sistemi yüzünden ülkelerinden göç etmeye çalışan Venezuelalı göçmenler çetelere mahkum oldu!

06 Nisan 2020 Pazartesi 12:01A+A-

Kolombiya hükümeti koronavirüsün yaygınlaşmasına karşı önlem olarak 14 Mart’ta Venezuela ile olan sınırını kapattı. Ne var ki Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’nin bu kararı Venezuelalı göçmenleri durdurmaya yetmedi. Ülkelerinde giderek zorlaşan ekonomik durum ve kötü sağlık sistemi yüzünden Kolombiya’ya geçmeye çalışan Venezuelalı göçmenler bu kez yasadışı yollara yöneldiler ve kaçakçılık yapan çetelere mahkum oldular.

Kolombiya ve Venezuela arasında yaklaşık 2000 km. lik bir sınır mevcut. Ülkelerinde artan ekonomik ve siyasi krizle birlikte 2016’dan beri Kolombiya’da hayata tutunmaya çalışan Venezuelalı göçmenlerin sayısı 2 milyona yaklaşmış durumda. Bunların çoğu legal yollarla ülkeye kabul edilmiş göçmenler. Şimdi sınırın kapanmasıyla birlikte ise ülkelerini terk etmeye çalışan Venezuelalı göçmenler sınır kaçakçılığı yapan çetelere para vererek Kolombiya’ya girmeye çalışıyorlar. Bu arada bir çok kadın ve çocuk çetelerin istismarına uğruyor.

HABERE YORUM KAT