1. HABERLER

  2. HABER

  3. Körfez Ülkelerinden Husilere Diyalog Çağrısı
Körfez Ülkelerinden Husilere Diyalog Çağrısı

Körfez Ülkelerinden Husilere Diyalog Çağrısı

Körfez ülkeleri Yemen'deki grupları Riyad'da diyalog masasına oturmaya çağırdı. Bu gruplar arasında Husiler de bulunuyor.

13 Mart 2015 Cuma 09:45A+A-

Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi desteklediğini tekrarlayarak, Yemen'deki tüm grupları 'Riyad diyaloğu'na katılmaya çağırdı. Körfez ülkeleri dışişleri bakanları Husileri de diyalog için Riyad'a çağırdı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Körfez İşbirliği Ülkeleri Dışişleri Bakanları 134. Toplantısında dün bir konuşma yapan oturum başkanı Halid el Atıyye, 'Körfez ülkelerinin sınırlarını ve çıkarlarını koruma konusunda ellerinde önceden kamuoyuna duyurulmamış önemli ve caydırıcı imkanlar bulunmaktadır' dedi.

Atıyye, Husilerin Riyad diyaloğuna çağrılmasının gerekçesini ise, 'Yemen halkının bir parçası' olmaları olarak gösterdi. Atıyye, 'Diyalog konusunda samimi olmak ve Yemen halkının bütün oluşumlarını çağırmak gerekmektedir. Ancak Riyad diyaloğuna kim katılmazsa geç kalmış olur' şeklinde konuştu.

HUSİLER SUUD SINIRINDA TATBİKAT YAPIYORLAR

Öte yandan Husiler Suudi Arabistan sınırı yakınlarında askeri tatbikat başlattı. Söz konusu tatbikat Körfez ülkeleri yönetimleri tarafından gözdağı verme girişimi olarak algılanıyor. İran tarafından desteklenen Şii Husiler Yemen'de yönetimi ele geçirmiş ve Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ev hapsine almıştı. Geçen ay Cumhurbaşkanı Hadi ev hapsinden kurtulmayı başardı ve Yemen'in güneyinde bulunan Aden kentine gitti. 

 

HABERE YORUM KAT