1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya'da Katil Baas Cuntası Protesto Edildi
Konyada Katil Baas Cuntası Protesto Edildi

Konya'da Katil Baas Cuntası Protesto Edildi

Konya'da AYDER Suriye'deki katliamları protesto etmek amacıyla bir eylem düzenledi.

19 Mart 2012 Pazartesi 18:32A+A-

 

Anadolu İnsani Yardım Derneği ( AYDER ) gönüllüleri ve Konya Suriye Halkını Destekleme Platformu, Suriye’de yaşanan insanlık dramının birinci yılını tamamlaması sebebiyle, 18.03.2012 tarihinde, saat 13.00’da Kültür Park’ta bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını, Selçuk Üniversitesi öğrencisi olan, Suriye vatandaşı Obada YUSUF ve İHH-AYDER genç gönüllülerinden Selçuk Üniversitesi öğrencisi Abdullah GÜNAYDIN yaptı.

Çok sayıda insanın katıldığı ve Esad maketlerinin yakıldığı basın açıklamasında AYDER-IHH genç gönüllüler platformu üyesi Abdullah GÜNAYDIN şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar Suriye’de 11 binden fazla kardeşimiz şehit oldu ve bunların 776’sı çocuk,663’ü kadın. Ayrıca 30 bini aşkın yaralı bulunmakta ve 50 binden fazla kayıp bulunmaktadır. İşkenceyle şehit edilenlerin sayısı 377 ve tutukluların sayısı en az 100 bin. On binlerce Suriyeli mülteci durumundadır. Bunların yaklaşık 12 bini Türkiye’dedir. Suriye’de durum bu kadar kötüyken ve zalim diktatör katliamlara devam ederken nasıl bunları görmezden gelebiliriz. Nasıl kardeşlerimize sırtımızı döneriz. Dinimize göre “komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Suriye’deki durum en kötü açlıktan daha beterdir. Bu yüzden elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olalım. Şu anda Esad’ın istihbaratının elinde olan gazeteci Adem ÖZKÖSE abimiz ve kameraman Hamit COŞKUN kardeşimiz için dua edelim. Allah onlara yardım etsin. En kısa sürede Türkiye’ye sağ salim dönmelerini nasip etsin."

Yerde bulunan Esad resimlerinin üzerine basarak basın açıklamasını yapan Suriye vatandaşı, Selçuk Üniversitesi öğrencisi Obada YUSUF şöyle konuştu:

"Değerli basın mensubu arkadaşlar! Dün, Suriye’den bir arkadaşımla görüştüm. Ona sordum “Yarın Suriye hakkında ne diyeceğim?” Bana “çok basit” dedi. Deki; “Suriye bir şehittir. Ona şehit el uzatır, onu şehit tedavi eder, onun cenazesinde şehit yürür, onun başucunda şehit namaz kılar ve sonra onu bir şehit defneder! İşte şehit Suriye budur. Yalnız, bir milyar Müslüman nerede?” Dediğim gibi, biz şehitlerimize ağlamayız. Peki, o zulüm ve karanlık hücrelerde, o korkunç işkencelerden dolayı Allah’tan ölümü dileyenlere ne olcak?"

Sadece Suriye’de:

Bir Hristiyan ihvan-ı Müslim’in’e üye olmak (Müslüman Kardeşler) suçuyla 12 sene hapse mahkûm ediliyor.

Vatandaş kendini ancak güvenlik güçleri olmadığı zaman güvende hissediyor.

 5 tane üniversite 15 tane istihbarat teşkilatı var.

Eşitlik sadece hapishanede var. Çünkü orada çocuk, kadın, erkek, yaşlı ayrımı yoktur.

Anayasa beş dakikada bir değiştiriliyor.

Yıllar önce sabah namazına gidip henüz dönemeyenler var. Bu nasıl uzun bir namazdır.

Resim yalan, kan yalan, halk yalan, medya yalan, sadece rejim gerçektir.

Esad’ı eleştirmek küfürdür ama dini eleştirmek bir görüştür.

Çocuk, okuldan önce hapse giriyor.

Vatandaşın tek ümidi insan olmaktır.

Basın açıklamasını ardından, Esad rejimi sloganlarla protesto edildi. Türkçe ve Arapça sloganlar eşliğinde, basın açıklaması sona erdi.

Haksöz Haber

konya_suriye_eylemi-(2).jpg

konya_suriye_eylemi-(3).jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum