1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya’da Binler Sisi'ye Lanet Yağdırdı!
Konya’da Binler Sisiye Lanet Yağdırdı!

Konya’da Binler Sisi'ye Lanet Yağdırdı!

Konya'da Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yaptığı müdahalenin ardından protesto için on binler toplandı.

18 Ağustos 2013 Pazar 18:32A+A-

Mısır'da Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yaptığı müdahalenin ardından iki binden fazla kişinin şehit edilmesine tepki göstermek için Saadet Partisi İl Teşkilatı tarafından 'Büyük Mısır Mitingi' düzenlendi. Mısır'daki Müslümanlara destek vermek için Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda kişi katıldı.

Mitingde 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'İhvana selam direnişe devam', 'Ey zalim Sisi Kızıldeniz sana çok mu uzak' ve 'Ne Amerika, ne İsrail, ne Sisi durduramaz bizi' yazılı dövizler açıldı. Tekbir getirerek ellerini havaya kaldıran insanlar 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık', 'Bir Musa gelecek sizi bulacak' ve 'Müslümanlar kardeştir' sloganı attı.

Can Suyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü'nün kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada Mısır'daki ölü sayınının 3 bini geçtiğini açıklaması üzerine mitinge katılanlar 'Dişe diş kana kan intikam intikam' sloganları attı.

Diğer taraftan miting sırasında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri de 1980 yılında Kudüs mitinginde açılan 'Bütün Müslümanlar Birleşsin' yazılı pankart ile 'Dişe diş kana kan intikam intikam' sloganları ile miting alanına geldi.

"Yüreğimiz yanıyor, kardeşine sahip çık" sloganıyla yapılan mitingde SP lideri Mustafa Kamalak’ın yanı sıra Mısır'dan da temsilciler katıldı.

konya-buyuk-misir-mitingi_sp-saadet01.jpg

konya-buyuk-misir-mitingi_sp-saadet02.jpg

konya-buyuk-misir-mitingi_sp-saadet05.jpg

konya-buyuk-misir-mitingi_sp-saadet06.jpg

 

HABERE YORUM KAT