1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Konu Taliban olunca atış serbest!
Konu Taliban olunca atış serbest!

Konu Taliban olunca atış serbest!

DW’nin Afganistan hakkında gerçekleştirdiği röportaj ciddi bilgi boşluklarına sahip ancak kimse bu durumu sorgulamıyor!

17 Ağustos 2021 Salı 18:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Deutsche Welle Türkçe’nin Kayseri’de yaşayan Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kurucularından Dr. Zakira Hekmat ile gerçekleştirdiği röportaj evlere şenlik demeçler barındırıyor.

DW’yi kaynak olarak alan sol tandanslı birçok yayın organının yanı sıra TGRT Haber tarafından da paylaşılan röportaja göre Afganistan’da Taliban geliyor korkusuyla kadınlar kendilerini çatıdan aşağı atıyormuş! “Birçok kadın intihar etti maalesef Afganistan'da. "Bizi Taliban götürmesin, bu ölüm daha şereflidir bizim için" diyerek çatılardan atladılar.”

Kadınların kendilerini çatıdan aşağı attıklarını söylemek oldukça ciddi bir iddiadır. Bu kadar güçlü bir cümle kurmak için güçlü bir bilgi kaynağına sahip olmanız gerekir. Ancak Zakira Hekmat hiçbir şekilde bir kaynak sunmuyor. Karşısında soruları soran “gazeteci” de bu bilgiyi nerden aldığını sorgulama ihtiyacı hissetmiyor. Nasılsa söz konusu olan Taliban. Bu da atışın serbest olduğu anlamına geliyor!

Taliban’ın karşısında çok ciddi bir medya kampanyası var. Seküler çevreler dünya görüşleri yüzünden muhafazakar kimi yayın organları da hikmetsizlikten dolayı "Taliban korkusunu" pompalıyor.

Bilgi ve adalet merkezli değerlendirme yapan farklı çevrelerden insanları ana akım medyada veya televizyon ekranlarında görme imkanımız yok! Durum böyle olunca tabiri caizse ağzı olan konuşuyor. Olumsuz her ifadesinin ise büyük bir alıcısı olduğu düşünülüyor. Bu basit dezenformasyon taktiği ciddi bir propaganda zemininde işletiliyor.

Aynı röportajın bir bölümünde Afganistan’dan haber alamadığını söyleyen Zakira Hekmat az evvel bahsedilen dezenformasyona dayalı propaganda zemininden güç alarak, "haber alamadığı Afganistan'da" Taliban sebebiyle kadınların kendilerini çatılardan aşağı attıklarını söyleyebiliyor. Burada enformasyon bombardımanından doğru bilgiye ulaşamayan bir dünya dolusu insan ile karşı karşıyayız!

Taliban’ın içinde bulunduğumuz zaman diliminde hiçbir kategoriye indirilemeyen tarzı çok rahat bir şekilde ötekileştirilmesi ile sonuçlanıyor. Yazık ki cinsi sapkınlara karşı dahi “anlayış ve empati” çağrısı yapan modern kafa söz konusu Taliban olduğu zaman kırmızı görmüş boğa misali yalanlarla saldırıya geçiyor! Adaletten söz etmek ne yazık ki mümkün değil!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum