1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Konfor bizi her türlü zorluğa karşı zayıf kılıyor!
Konfor bizi her türlü zorluğa karşı zayıf kılıyor!

Konfor bizi her türlü zorluğa karşı zayıf kılıyor!

Deprem bölgesinde yaşadıklarını aktaran aşçı Ömür Akkor şahit olduklarının kendisini daha önce hiç olmadığı kadar olgunlaştırdığını ifade ediyor.

10 Mart 2023 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin tesiri o kadar büyük ki sadece fiziksel olarak yaşanan bir yıkımdan söz etmek mümkün değil. Tüm dünyanın gündemindeki deprem kendisinden sonra birçok başka tartışmayı da sebep olacaktır.

İnsanların dünyaya verdikleri gereksiz ehemmiyet ise bunların başında gelmeli şüphesiz. Aşçı Ömür Akkor kendi alanında dünya çapında tanınan bir isim. Depremin hemen ardından bölgede çalışmalara başlayan Akkor ve ekibi uzun süre depremzedeler için yemek pişirdiler.

Ömür Akkor depremzede bir ailenin yaşadığı zorlukları anlatırken kendi hayatı hakkında çıkardığı önemli bir dersi paylaşıyor. Bölgede şahit olduklarından önce konforlu bir hayatı olduğu ifade eden Akkor, konforun insanı nasıl basitleştirdiğini ve zayıf bir varlık haline getirdiğini aktarıyor.

Binlerce insan canını kaybetti. Binlerce insan ise evsiz kalarak göçmen durumunu düştü. Dünya için gösterilen onca çaba karşısında insanların her şeylerini kaybetmeleri 1 dakika sürdü.

Deprem büyük bir acı ve yıkım. Tekrar başımıza da gelebilir üstelik… Binalarımızı sağlam yapma sorumluluğumuzdan daha öncelikli olan sorumluluğumuz ise dünya hayatından çok daha önemli şeyler olduğunu aklımızdan bir saniye bile çıkartmamak ve her daim bunu birbirimize hatırlatmak!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT