1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kızılay Saldırısında Yaşamını Yitiren Başörtülü Feyza'nın Ailesinden Açıklama
Kızılay Saldırısında Yaşamını Yitiren Başörtülü Feyza'nın Ailesinden Açıklama

Kızılay Saldırısında Yaşamını Yitiren Başörtülü Feyza'nın Ailesinden Açıklama

Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen vahşi saldırıda yaşamını yitiren Feyza Acısu'nun ailesi Sözcü gazetesine dava açtı.

26 Nisan 2016 Salı 11:27A+A-

Ankara Kızılay’daki vahşi saldırıda yaşamını yitiren ve sonrasında Sözcü gazetesinin internet sitesinde başörtülü olduğu gerekçesiyle alçakça yorumlara konu olan Feyza Acısu’nun ailesi bir basın açıklaması yaptı.

Sözcü hakkında manevi tazminat davası açtıklarını belirten aile, bu davadan gelecek tazminatın Feyza Acısu adına tamamen hayır işlerinde kullanılacağı belirtilen açıklamada davanın takipçisi olunmaya devam edileceği vurgulandı.

Bir örneği de sitemize ulaştırılan basın açıklamasının tam metni:

SÖZCÜ İNTERNET YAYIN YÖNETMENLİĞİ ALEYHİNE AÇILAN

MAVENİ TAZMİNAT DAVASI NETİCESİNDE ALINACAK TAZMİNATIN BAĞIŞI

24/04/2016

Müvekkiller murisi Feyza ACISU, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi 4.Sınıf öğrencisi iken, 13.03.2016 tarihinde KPSS kursu çıkışı, evine gitmek üzere Ankara Güvenpark Bakanlıklar Otobüs durağında beklediği sırada meydana gelen terör eylemi dolayısı ile aynı gün yaşamını yitirmiş, Sözcü İnternet Sitesinde yer alan haberin yorum kısmında, aşağılayıcı, ayrıştırıcı, halkı kin ve nefrete sürükleyen ağır ifadeler uzunca bir süre yer almıştı.

Konuyla ilgili çeşitli suç duyurularında bulunulduğu gibi tarafımızdan da suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca Ankara Mahkemeleri nezdinde Sözcü İnternet Yayın Yönetmeliği ve "Somnium" kullanıcı isimli şahıs- aleyhine tazminat davası açılmıştır.

İşbu dava neticesinde hükmolunacak tazminatın, rahmetli FEYZA ACISU adına bağış ve hayır işlerinde kullanılması yönünde müvekkiller tarafından talimat verilmiş olup, anılan davada herhangi bir kişisel menfaat gözetilmediği kamuoyuna saygıyla duyurulur ve yapılacak haber ile yorumlarda bu duruma ve FEYZA ACISU’ nun maneviyatına hassasiyet gösterilmesini temenni ederiz.

 

Feyza ACISU

Murisleri

Selahattin ACISU ve Nazife ACISU

Vekilleri

Av. Faruk KÜÇÜK

                         ***

Feyza Acısu'nun başörtülü kimliği üzerinden Sözcü'nün sitesinde yer verilen yorum:

HABERE YORUM KAT