1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Kızılay kana zam yaptı" haberlerinin ardında ne var? 
"Kızılay kana zam yaptı" haberlerinin ardında ne var? 

"Kızılay kana zam yaptı" haberlerinin ardında ne var? 

Kızılay’ın sattığı kana zam yaptığı ile alakalı haberler gerçekleri yansıtmıyor.

27 Nisan 2023 Perşembe 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Kızılay’ın depremden bu yana içine çekilmeye çalışıldığı tartışmalar ister istemez kurumun güvenilirliğini zedeliyor. Kızılay’ın geçmişte zaten sicili oldukça bozuktu. Son yirmi yılda birçok şey gibi Kızılay’da da olumlu gelişmeler yaşandı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın gerilimli süreçleri yönetmedeki başarısızlığı da muhalif medyanın saldırılarının üstüne tuz biber ekledi. Şimdilerde ise “Kızılay’ın kana zam yaptığı” yönünde iddialar tartışılıyor.

Delilden yoksun bir şekilde yapılan tartışmalar şuan sadece iddialardan güç alıyor. Kızılay’ın sattığı iddia edilen kana bir de zam yapması üzerinden kıyamet kopartılıyor. Ali Karahasanoğlu bu iddiaları bugünkü köşesine taşımış

Ali Karahasanoğlu / Yeni Akit

“Kızılay kana zam yaptı”

“Kızılay kana zam yaptı” diyorlar..

Kendimize soruyoruz. Arkadaşlarımıza soruyoruz. Tanıdığımız kişilerin tümüne soruyoruz..

“Hayatınızda gittiğiniz devlet hastanesinde, hiç kan bedeli veya kan parası ödediniz mi?” diye..

Herkes aynı cevabı veriyor:

“AK Parti öncesinde, kan bulunamadığı oldu.. Siz bulun getirin diyen oldu. Ama ne eskiden, ne şimdi, devlet hastanesinde kimse bizden kan bedeli istemedi” diyor..

Ben eksik araştırma yaptı isem..

Buyrun, bilenler tam araştırmasını yapsın.

86 milyondan, hangi vatandaştan, hangi devlet hastanesi yetkilisi, bugüne kadar kan parası istemiş, söylesinler..

Peki olayın aslı ne?

Kızılay, bir hizmet olarak ve uzmanlaşmış kurum olarak, eski yıllardan bu yana, vatandaşın kan bağışını alıyor..

O kanın tetkiklerini yapıyor..

Kanın bedeli olarak değil, tetkiklerin bedeli olarak, vatandaştan değil, SGK’dan temin ettiği kanın tahlil masrafını alıyor. Ki bu hizmeti sürdürebilsin. Bu çalışmayı devam ettirebilsin..

Aksi halde, o tahlil masraflarını, Kızılay nereden temin edecek?

Veya, tahlil yapmadan, devlete verirse, devlet o tetkikleri yapmadan hastaya verebilecek mi? Verirse doğabilecek sıkıntıları tahmin edebiliyor musunuz?

Devlet hastanesi tetkikleri yaparsa, bedavaya mı getirecek, yoksa Kızılay bu konunun uzmanı olarak, devletten tahsil ediyor olsa da, tahlilleri çok daha ucuza mı mal ediyor..

Buyrun tartışalım..

Bizim yanlışımız var ise, biz yanlışımızı kabul edelim..

Hatta bizde bir yanlış var ise, gelin benim yüzüme tükürün..

Ama, gerçekler böyle ise..

Vatandaşa kan satılmıyor ise..

Devlet ile kamuya yararlı bir dernek arasında, kamu hizmeti görülmesi açısından bir işbirliği var ve burada Kızılay’ın kesinlikle bir para kazanma amacı yok ise..

Ki, zaten kamuya yararlı dernek olduğu için, Kızılay’ın kasasına bir para giriyor olsa bile, öncelikle bu, yapılan harcamaların karşılığı olup, kimsenin de şahsi cebine girmediği kesin ise..

Ben de aksi propaganda yapanların yüzüne tükürmek hakkım var ama..

Böyle bir şey, bir Müslümana yakışmaz diyor, hakkımdan feragat ediyorum..

Karşımızdaki iftiracıların da, en azından bugünden sonra..böyle karalama mahiyetindeki, algı operasyonlarına imza atmamalarını rica ediyorum..

CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi “11 ilde kana ihtiyaç duyulurken, bu yapılan kabul edilemez” şeklindeki açıklamasından dolayı, özür dilemesini, hiçbir depremzededen kan bedeli istenmediğini, kanın satılmadığını, kan tetkiki için Kızılay’ın SGK’dan aldığı bedelin “satış” olarak değerlendirilmesinin, tetkik bedelindeki değişikliğin “zam” diye tanımlanmasının sahtekarlık olduğunu hatırlatıyor, noktayı koyuyorum..

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum