1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kız öğrenciler için ayrı eğitim cinsiyet ayrımcılığıymış! 
Kız öğrenciler için ayrı eğitim cinsiyet ayrımcılığıymış! 

Kız öğrenciler için ayrı eğitim cinsiyet ayrımcılığıymış! 

Tek tip insan, tek tip eğitim, tek tip ülke! CHP kafası değişmez! 

12 Temmuz 2023 Çarşamba 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

MEB Bakanı Yusuf Tekin’in kız öğrencilere yönelik okullar kurulması hakkında dile getirdiği "Benim Millî Eğitim Bakanı olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşmasını sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz." sözlerinin sol-Kemalistleri rahatsız edeceği tahmin ediliyordu.

CHP’de bu beklentiyi karşılıksız bırakmamak için elinde geleni yapmış. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız okulları’ açıklamasına tepki göstererek "Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez" dedi.

Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanı'nın böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.

Yusuf Tekin’e cinsiyet ayrımcılığı suçlaması yapılması da beklenen bir şeydi aslında. Bunu CHP’nin yapması da şaşırtmadı… Türkiye’de her şey beklendiği gibi devam ediyor. İnançlı insanların değerlerini gözeten bir adım attığınız zaman birileri hemen tehdit eden bir üslupla hedef göstererek konuyu bağlamında saptırıyor.

Kız ve erkek öğrencilere yönelik ayrı okul uygulaması dünyanın birçok yerinde uygulanıyor. Batı ülkelerinde de geçerli olan bu tarz okullarda dini eğitim yanında çok farklı disiplinler okutuluyor. Misal olarak Katolik ve Protestan okulları gösterilebilir…

Ancak birileri istiyor ki hiçbir şey tartışılmasın. Durmaksızın topluma korku pompalayanlar kız ve erkeklerin ayrı okullarda okutulmasını tartıştırmak dahi istemiyorlar. Tek tip eğitim, tek tip insan, tek tip bir ülke! Sol-Kemalistlerin istedikleri şey bu… Eğitim müfredatı da buna hizmet etmek için elinden geleni yapıyor.

MEB Bakanı Yusuf Tekin’in bu görüşünü tartışmaktan hiçbir zarar gelmez. Ancak asıl tartışılması gereken hususun milli eğitim müfredatı olduğunu da akıldan çıkartmamalıyız!

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum