1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kiliselere yönelik her türlü sataşmanın önüne geçilmeli!
Kiliselere yönelik her türlü sataşmanın önüne geçilmeli!

Kiliselere yönelik her türlü sataşmanın önüne geçilmeli!

Kiliselere yönelik saldırganlıklara daha sert yaptırımlar uygulanmalı!

02 Ocak 2022 Pazar 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de gayrimüslim nüfusun sayısındaki düşüşe bağlı olarak kiliselerin cemaati de azalıyor. Bu sebeple olsa gerek kiliselere yönelik saldırganlıklar yeteri kadar gündem olmuyor.

Son olarak geçtiğimiz temmuz ayında Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkarak dans eden müptezeller kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu şahıslar gözaltına alınmış haklarında işlem başlatılmıştı.

kapak-112746.jpg

Ancak yaşananlar bununla sınırlı değil. Genellikle milliyetçi kesimler kiliselere yönelik saldırılar gerçekleştiriyorlar. Kilise duvarına bayrak asıp ve haç temsillere zarar vermekle bir kazanımları olduğunu düşünüyorlar...

Bu seferki örneğimiz ise oldukça farklı. Kilisenin kapısına “Allah” ve rakamla “1” yazan kişi polis ekiplerince saptanarak gözaltına alındı. “Psikolojim bozuk” şeklinde ifade veren kişinin psikolojik durumunun gerçekten nasıl olduğu ise bilinmiyor.

kapak-160840.jpg

Yaşanan olay ile ilgili basına demeç veren Anadolu Protestan Kilisesi cemaatinden Volkan Çayır ise şu sözlerle yaşananları özetledi: "Sık sık olan bir olay bu. Üçüncü boyanmamız. Ben görevli değilim, kilisenin cemaatinden biriyim. Yüzde 90 bizim diğer kardeşlerimiz sildi. Güvenliğimizi polis sağlıyor, kilisenin kendi güvenliği değil, devletin sağladığı. Polisin konu ile bilgisi var. Yazıyı gördüm fotoğraf olarak geldi. 'Allah 1' yazılmış. Biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Allah'ın bir olduğunu söylüyoruz

Müslümanların tarihinde kilise veya sinagoglara yönelik saldırılar yok denecek kadar az! İstisna olaylar dışında ehl-i kitabın İslam beldelerinde dini vecibelerine ve hatta hukuklarını işletmelerine izin verildi. Anca psikolojisi bozuk birisi tarafından gerçekleştirebilecek bu tarz olaylara karşı yaptırımların artırılması gerekiyor!

Bugün modernleşmenin tesiriyle fıtratını yitiren bir dünyada kiliselere öfke duymak hangi akıl ve mantığın ürünü olabilir. İster Hıristiyan ister Yahudi olsun yeter ki ibadetini yerine getirsin…

Müminler o mazlûmlardır ki: “- Rabbimiz Allah'dır” demelerinden başka bir sebep olmaksızın yurdlarından (Mekke'den) haksız yere çıkarıldılar. Eğer, Allah insanların bir kısmını (müşrikleri) bir kısmı ile (müminlerle) defetmeseydi, içlerinde Allah'ın ismi çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler elbette yıkılırdı. Muhakkak ki Allah, dinine yardım edene yardım edecek, zafer verecektir. Şüphe yok ki Allah, çok kuvvetlidir, her şeye galibdir. (Hac/40)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum