1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kilise çanları bu sefer İslam düşmanlarına karşı çaldı!
Kilise çanları bu sefer İslam düşmanlarına karşı çaldı!

Kilise çanları bu sefer İslam düşmanlarına karşı çaldı!

İsveç’te bir rahip İslamofobik eylemi engellemek için çan çaldı!

22 Nisan 2022 Cuma 18:06A+A-

HAKSÖZ HABER

İsveç Jönköping Kilisesi Baş Rahibi Fredrik Hollertz, Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Jönköping kentinde polis korumaları altında İslam'a hakaret konuşmasının duyulmaması için kilise çanlarını çaldı.

Kur’an-ı Kerim yakma hadiselerinin yaşandığı İsveç’te ırkçı siyasetçi Paludan, kilise çanlarından dolayı sesini duyuramadığı için konuşmasını bitirmek zorunda kaldı. Rahip Hollertz’e ise soruşturma başlatıldı. Sebep ise gösteriyi sabote etmek!

Bu durum karşısında da taviz vermeyen Hollertz yaşananları şöyle özetliyor: Farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamın bozulmasına izin vermeyeceğim. Bu adamın gösterisini engellemek için çanları çaldım. Polis bunun yasal olmadığını belirterek bana soruşturma açtı. Para cezası alırsam bu cezayı ödememde birçok kişi yardım edeceğini söyledi.

Yeryüzünde adaleti ve vicdanı diri tutmaya çalışan birilerinin varlığını görmek sevindirici gerçekten. Olumsuz gelişmeler üst üste gelirken bir rahibin Müslümanların hukuku için ortaya koyduğu çaba ve gördüğü destek insanlık adına umut verici!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum