1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu’nun Suriye topraklarında gözü mü var?!
Kılıçdaroğlu’nun Suriye topraklarında gözü mü var?!

Kılıçdaroğlu’nun Suriye topraklarında gözü mü var?!

Kemal Kılıçdaroğlu, “Süleyman Şah Türbesi’ni topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım” dedi.

14 Ekim 2021 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bu haberi yalnızca spotta Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yapılan alıntıyla bitirebilirdik. Başlık,  “Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Süleyman Şah Türbesi’ni topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım’ “ şeklinde yapılıp haberin içeriği boş bırakılabilirdi. Zira CHP Genel Başkanının ifadeleri de içerikten yoksun ve boş!

Suriye’ye operasyon söylentilerinin iyice yaygınlaştığı şu günlerde Kemal Kılıçdaroğlu anlaşılan o ki “treni” kaçırmak istememiş. Siyasetteki ilk yıllarındaki gibi kartlarını daha açık oynamaya başlayan Kılıçdaroğlu’nun ıskaladığı bir şey var, popülizm kazandırdıkları kadar götürdükleriyle işin özünde hiçbir işe yaramıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da muhtar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Süleyman Şah Türbesi ile ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu "Topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım" açıklamasında bulundu.

Bir fıkra olsa gülüp geçerdik belki ama ana muhalefet partisi liderinin işi bu raddeye vardırdığını görmek oldukça üzücü. Yıllarca cari hükümeti başka ülkelerde karışıklık çıkarmak ve Suriye topraklarına göz dikmekle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi Süleyman Şah Türbesi’ni “topraklarımıza” katacağı vaadiyle milliyetçi hamasete oynuyor.

Uluslararası ilişkilerde “eksklav” toprak olarak ifade edilen tanımlamaya göre Süleyman Şah Türbesi bir siyasi idare içinde olup başka bir siyasi idareye bağlı olan bir statüye sahipti. Bir zamanlar zaten Türkiye toprağıydı kısaca. 1973 senesinde Türkiye kendi isteğiyle bundan vazgeçti. Süleyman Şah Türbesi ise Halep’e bağlı bir köye taşındı.

Bu gelişmelerden haberi olmadığı anlaşılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun nereyi toprağına katmak istediği pek belli değil! “Topraklarına” katacağı topraktan haberi olmayan Kılıçdaroğlu diyelim ki bunu gerçekleştirdi. O halde geçmiş olsun!

Ele geçirdiği anda orada yaşayan Suriyelilerin akıbeti ne olacak? Türkiye’deki mültecileri zalim rejime teslim etme vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu anlaşılan o ki kafayı mültecilerle bozmuş. Suriyelilerin kaçışı yok! İster Türkiye ister Suriye, Kemal Kılıçdaroğlu peşlerinde!

HABERE YORUM KAT