1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu'ndan ırkçı Tanju Özcan'a veto
Kılıçdaroğlu'ndan ırkçı Tanju Özcan'a veto

Kılıçdaroğlu'ndan ırkçı Tanju Özcan'a veto

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, iğrenç söylemleri nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Özcan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görüşme talep ettiği ancak Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle görüşmeme kararı aldığı öğrenildi.

12 Temmuz 2022 Salı 11:01A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden randevu isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşmeme kararı aldığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci kez disipline sevk edilen ve kendisinden randevu talep eden CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşmeme kararı aldı.

Disiplin sürecinde görüşmesinin doğru olmadığını belirten CHP liderinin, Yüksek Disiplin Kurulu'nun bağımsız çalışacağı konusunda da garanti verdiği iddia edildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ırkçı söylem ve yabancılara dönük kısıtlayıcı kararlar ile Türkiye’deki faşizan belediyecilik örnekliği sergilemesiyle toplumun büyük tepkisini çekmişti.

Son olarak AK Partili kadın meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sarf ettiği çirkin söylemlerin ardından partisinden ihraç edilmesi talep edilen Tanju Özcan’ın ‘Kılıçdaroğlu’ndan af talep edeceği’ iddia edilirken talep ettiği görüşmeye ret cevabı verildiği aktarıldı.

Uzun bir süredir Türkiye’de siyasilerin ırkçı söylemler ile kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı, kara propagandaya başvurarak yabancılara dönük nefreti körüklediği atmosferde; her ne kadar ‘kendisi de yabancı düşmanlığı sergilese de Kemal Kılıçdaroğlu’nun ırkçı belediye başkanı Tanju Özcan ile görüşmeme kararı alması olumlu bir durum olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum