1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına “balans ayarı”
Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına “balans ayarı”

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına “balans ayarı”

Kemal Kılıçdaroğlu “Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmesini istiyorum” açıklamasıyla "adaylık" tartışmalarını yeni bir safhaya taşıdı.

06 Kasım 2021 Cumartesi 13:05A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'ye verdiği demeçlerde Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında en merak edilen hususların başında muhalefetin adayının kim olacağı geliyor. Ankara ve İstanbul seçimlerinde alınan olumlu neticeler Mansur Yavaş ve özellikle Ekrem İmamoğlu’nun da isimlerinin aday olarak tartışılmasına sebep oluyor.

Belediye yönetiminde hiçbir başarı ortaya koymayan Ekrem İmamoğlu hakkında oluşturulan algı belirli bir sempatinin oluşmasını mümkün kıldı. Mansur Yavaş ise İmamoğlu kadar medyatik olmadığı için gelişmeleri bir adım geriden takip ediyordu.

İşin özünde muhalefetin aday konusundaki en büyük krizini Kemal Kılıçdaroğlu oluşturuyor. Kılıçdaroğlu’nun "doğal aday" olduğu tartışma götürmez netice olarak muhalefetin başında o bulunuyor. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişteki seçimlerde ortaya koyduğu başarısız grafik ismi hakkında şaibelerin oluşmasını sağlıyor.

Kendisini bir süredir geri plana çekerek en başarılı siyasi hamlesini yapan Kemal Kılıçdaroğlu cari hükümetin ortaya koyduğu başarısız hamlelerin de katkısıyla yeni bir başarı grafiği yakaladı denilebilir. Son aylarda üslubunu da değiştiren Kılıçdaroğlu anlaşılan o ki adaylık hususunda artık farklı düşüncelere sahip.

Karar TV’de yaptığı açıklamalarla Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda iddialı isimlerden ikisini geri plana çekti bile. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'yla ilgili "Belediye başkanları aday olabilir mi? Yoksa görevlerine devam etsin mi?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum. Nedeni de şu: Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Çoğunluğun olmadığı yerde belediye başkanını başka bir partiye teslim etmek demek. O zaman İstanbullu bize ne diyecek, Ankaralı bize ne diyecek. O bağlamda kafamda soru işaretleri var. Önce bir bulundukları kentin güvenini kazansınlar. Arkadan Türkiye'nin güvenini kazansınlar. Önlerinde bir zaman dilimi var. O zaman dilimi içinde çalışırlar, deneyim kazanırlar, kendilerini gösterirler. O çerçevede görevlerine devam etmelerini istiyorum."

CHP Genel Başkanı tarafından yapılan ikna edicilikten uzak bile olsa “görevlerine devam etmelerini istiyorum” açıklamasının ardından İmamoğlu’nun herhangi bir girişimde bulunması çok mümkün gözükmüyor. Bu da muhalefetin adayı noktasında yeni sorular ortaya çıkartıyor!

HABERE YORUM KAT