1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu devlete en büyük zararın tank fabrikası kurulmayarak verildiğini iddia ediyor!
Kılıçdaroğlu devlete en büyük zararın tank fabrikası kurulmayarak verildiğini iddia ediyor!

Kılıçdaroğlu devlete en büyük zararın tank fabrikası kurulmayarak verildiğini iddia ediyor!

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu kara propaganda ve manipülasyonda zirveyi de aştı. Kılıçdaroğlu tank palet fabrikası üzerinden yürüttüğü tek taraflı tartışmada sınırları zorluyor.

06 Temmuz 2021 Salı 20:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye tarihinde ‘devlete verilen en büyük zararın tank fabrikası kuramamak’ olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu adeta kara propaganda nasıl yapılır dersi veriyor!

Tank palet fabrikasının Katar’a satıldığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçtiğimiz günlerde bahsi geçen tank palet fabrikasını ziyarete giden Erdoğan eleştirmiş ve Katarlılara satılmadığını ortaklık kurulduğunu belirterek yalancı çıkarmıştı. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu kara propaganda da sınırları zorlayarak bugünkü CHP grup toplantısında daha kesin ifadeler ile Erdoğan tank palet fabrikası üzerinden itham etti.

Gerçekler ve kurgunun iç içe geçtiği konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin tank yapma kapasitesi var. 2007 yılında Türkiye tank yapmak için düğmeye basıyor ve ihaleye açıyor… 495 milyon dolara bir firma alıyor… 6,5 yıl sonra 2014 yılında 5 adet Altay tankı üretiliyor… Uygunluk testleri yapılıyor ve uygun bulunuyor… Dolayısıyla Türkiye artık tank seri üretimine başlayacak noktaya geliyor. Ne zaman 2014 yılında. Erdoğan bunu istemiyor. Dikkatinizi çekerim Erdoğan bunu istemiyor. Tank üretilmesini istemiyor. Ne yapıyor. Yeni ihale açacağım diyor. 2014 yılında seri üretime geçilecekken dört yıl bekliyorlar tank üretilmesin diye…

Erdoğan’ın tank üretilmesini istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, savunma sanayinde yapılan çalışmaları görmediği gibi tank üretilmeyerek Türkiye’nin egemenlik haklarını yitirdiğini iddia ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun yalan ve iftiralarla bezeli konuşması gerçeği yansıtmadığı gibi manipülasyon ve kara propaganda ile özenle donatılarak kitlesinin heyecana getirilmek istendiği imajını uyandırdı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında ise Türkiye yakın tarihinde unutulmayacak bir olay olan ve kontrollü darbe dediği 15 Temmuz Darbe Girişimini hatırlamayarak şu cümleleri kuruyor: “…Türkiye Cumhuriyetinde tank yaptırmamak için yapılan bir girişimdir. Ve bunun da bir numaralı aktörü de Recep Tayyip Erdoğan’dır. İkinci aktörü de Devlet Bahçeli’dir. Hayatımda Türkiye Cumhuriyeti devletine zarar verecek bu kadar büyük bir olaya ilk kez tanık oluyorum. O nedenle tank üzerinde duruyoruz… Bir devletin tank üretememesi için devletin özel çaba harcaması ne demektir. Egemen güçler tarafından teslim alınması demektir. O nedenle diyoruz bizim iktidara ihtiyacımız var. Bizim iktidara mecburiyetimiz var…”  

Kılıçdaroğlu kurduğu cümleler ile partisinin ve kendisinin Türkiye tarihini nasıl okuduğunu ve yorumladığını göstermiş oldu.

 

chp-kilicdaroglu.jpg

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilgili konuşması,

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum