1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere mülteci düşmanları bu fotoğrafa iyi baksın!
Kılıçdaroğlu başta olmak üzere mülteci düşmanları bu fotoğrafa iyi baksın!

Kılıçdaroğlu başta olmak üzere mülteci düşmanları bu fotoğrafa iyi baksın!

Altındağ’da mültecilerin evleri basılıp dükkanları yağmalanıyor!

12 Ağustos 2021 Perşembe 14:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Olumlu veya olumsuz toplumsal hadiselerin inşa edici bir süreci vardır. Siz iyilikler güzellikler için çabalarsanız elinize geçen neticede büyük bir aksilik olmadıkça öyle olacaktır. Ancak atasözünde de denildiği gibi rüzgar ekerseniz fırtına biçersiniz!

Muhalefet partilerinin en başından beri mültecilere yaklaşımı olumsuzdu. Ancak son birkaç aydır mülteci karşıtlığı söylem bazında tavan yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her fırsattı mültecilerin topluma yük olduğunu vurgulayarak “geri gönderme” sözü verdi.

Sinan Ogan, İlay Aksoy, Lütfü Türkkan, Tanju Özcan ve Ümit Özdağ gibi ırkçı isimlerin de başını çektiği kampanya muhalif yayın organları tarafından ciddi biçimde desteklendi. Sözcü gazetesi başta olmak üzere internet yayıncılığı yapan yayın organları durmak bilmeksizin mülteci karşıtlığını topluma pompaladılar.

Bu sürecin sonucunda gerginlik had safhaya ulaşmıştı zaten. Bardağı taşıracak bir damlaya ihtiyaç vardı. O da Altındağ’da yaşandı. Türkiyeli ve Suriyeli gençlerin tartışmasında bir Türkiyeli genç hastanede hayatını kaybetti ne yazık ki!

Günlerce toplumu mülteci düşmanlığına hazırlayanlar istedikleri neticeye ulaştılar mı acaba? Şuan Altındağ’da evler basılıyor, dükkanlar yağmalanıyor… Küçücük çocuklar, muhalif siyasetçiler ve medya eliyle köpürtülen düşmanlığın etkisi altında kalmış kitleler tarafından linç ediliyor.

6 yaşındaki İbrahim de o çocuklardan birisi. Mültecileri hedef alan gözü dönmüş kimseler tarafından darp edilen İbrahim başından yaralandı! Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük'ün aktardıklarına göre İbrahim yaşadıklarının bir neticesi olarak dünden beri konuşamıyor!

Mültecileri problem olarak topluma gösteren ve geri gönderme vaadinde bulunan siyasilere(!) soruyoruz: Türkiye’de 6 yaşındaki İbrahim için yer yok mu? İbrahim ne tür sorunlara yol açıyor ki onu nefret objesi haline getirip eli sopalı birçoğu sabıkalı bir kitlenin önüne atıyorsunuz? Siz de hiç vicdan yok mu? İnsanlıktan nasibinizi almadınız mı?

Bölgeye ulaşan Kızılay yetkilileri İbrahim ile ilgilenerek önemli bir örneklik ortaya koydular: 

e8iftpvwuaiqzkx-1.jpg 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum