1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kendileri Bizatihi “Dış Güçler”in Maşası Olanların “Dış Güçler” Masalı
Kendileri Bizatihi “Dış Güçler”in Maşası Olanların “Dış Güçler” Masalı

Kendileri Bizatihi “Dış Güçler”in Maşası Olanların “Dış Güçler” Masalı

Suriye PKK’si PYD/YPG’nin yönettiği Afrin kantonu bir duyuru yayınlayarak bölge halkını “dış güçler”le ilişkiye geçmemesi için sert bir dille uyarmış!

11 Mart 2016 Cuma 19:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

10 Mart Perşembe günü (dün) yayınlanan duyuruda gençlerin duygularını istismar edip hizmetine almayı hedefleyen bazı “dış güçler”in varlığından bahsedilerek, bu kişi-kesimlerle ilişkiye geçenlerin affedilmeyeceği tehdidi savruldu. Duyurunun son kısmında tüm bölge sakinleri YPG/PYD güdümündeki Demokratik Suriye Güçleri etrafında saf tutmaya çağrıldı.

Rudaw’ın Kürtçe/Kurmanci sayfasında yer verilen habere göre kanton idaresinin “dış güçler”den kimi-kimleri kastettiği açıklanmadı. Bununla birlikte bölgede karışıklık çıkarma ve gençlerin beynini yıkamakla suçlanan “dış güçler”den PYD/YPG ve müttefiki Esed rejimi karşıtı unsurların olması muhtemel.

Öte yandan bölge halkını “dış güçler”e karşı uyaran, tehdit edip gözdağı veren kanton idaresi galiba kendisinin sırtını “dış güçler”e sonuna kadar dayamış vaziyette olduğunu unutmuş olmalı! Varlığını bizatihi Esed rejimine ajanlık yapmaya borçlu olan kanton yönetiminin İran, Rusya ve son olarak da ABD gibi “dış güçler”le Esed rejimini koruyup kollama ve muhaliflere nefes aldırmama temelinde kurduğu ilişki ve hizmetteki yüksek performansına rağmen bölge halkını “dış güçler”in manipülasyonlarından korumaya girişmesi komiktir. Komik olmanın da ötesinde çelişkidir, düpedüz sahtekârlıktır!

HABERE YORUM KAT