1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Kendi beceriksizliğimi mültecilere yıkarak paçayı nasıl kurtarırım?”
“Kendi beceriksizliğimi mültecilere yıkarak paçayı nasıl kurtarırım?”

“Kendi beceriksizliğimi mültecilere yıkarak paçayı nasıl kurtarırım?”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu metrolarını sayısını artırmanın çare olmayacağını bakın ne ile izah etti?!

02 Ekim 2021 Cumartesi 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un trafik sorununu çözme vaadini henüz yerine getiremedi. Bunun yanında ise İETT’ye bağlı olan ulaşım sistemlerinde problemler yaşanıyor. Otobüs ve metrobüs seferlerinde yaşanan aksamalara teknik arızalar sebep olurken alev alan otobüsler gündemi bir süredir meşgul ediyor.

CHP’nin İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlediği ve üç gün süren CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesinde konuşma yapan Ekrem İmamoğlu İstanbul’un trafiği hakkında açıklamalar yaparken enteresan bir şekilde sözü mültecilere getiriyor.

İstanbul’da çok fazla mülteci olduğunu söyleyen İmamoğlu “Göçü engellemezsek 10 değil 100 tane metro da yapsak hiçbir şey değişmez” diyor. “Milyonları bulan mültecileri de ayrıca belirtmeliyiz. 2 milyonu aştığını net olarak biliyor ve yaşıyoruz. Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü bir çaba gerektiriyor. Bunu da yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün aynı anda 10 farklı metro inşaatı yapan dünyadaki tek belediye. Ancak 10 değil, 100 metro da yapılsa, eğer İstanbul’a yeni göç akınlarını önleyemezsek İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir.”

Yönetimi altındaki İBB, geçmiş dönemde başlatılan metro çalışmalarını açmaktan başka elle tutulur bir şey yapmayan Ekrem İmamoğlu’nun  topu mültecilere atma aymazlığından önce “10 tane de açsak yetmez” dediği metroları zamanında açması gerekiyor!

İşini doğru düzgün yapmadan mülteci karşıtlığı popülizminden faydalanarak suçu savaş mağduru göçmenlerin üzerine atmak en hafif ifadesiyle sorumsuzluktur! Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere İBB yetkilileri sözlerini vaktinde yerine getirirlerse "sorunun kalıcı çözümünü" o zaman konuşabiliriz!

Gerekli adımları atmadıktan sonra “Çok fazla mülteci var ben ne yapayım?” şeklinde konuşarak ırkçı nefreti körüklerseniz savunmasız insanları zaten var olan yabancı düşmanı saldırganlığın eline teslim etmiş olursunuz! Tüm bunlar gerçekten umurunuzda mı acaba?

1-208.jpg2-244.jpg3-174.jpg4-137.jpg

5-089.jpg6-078.jpg7-063.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum