1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kenan Alpay: “Meral hanım siyaset yapsın ama komitacılığa heves etmesin”
Kenan Alpay: “Meral hanım siyaset yapsın ama komitacılığa heves etmesin”

Kenan Alpay: “Meral hanım siyaset yapsın ama komitacılığa heves etmesin”

Hukuki eleştirilerine Gezi güzellemeleri ile İttihatçılığı dahil eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında sarf ettiği sözleri nedeniyle eleştiriliyor.

30 Nisan 2022 Cumartesi 13:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Gezideki kalkışma için "milli şuurun ayağa kalkmasıdır" diyen Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Parola vatan, işareti namus. Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm. Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret.” söylemlerine başvurmuştu.

Kenan Alpay, Akit TV'de Yusuf Ozan Demir’in sunduğu “Başka Açıdan” programında yaptığı değerlendirmede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in komitacılığa heves ettiğini belirtip bunun doğru bir tutum olmadığını, hukuki veya diğer birçok konuda eleştirilerin makul olduğunu ancak komitacılığa ve darbeciliğe ihtimam gösterilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. 

Meral Akşener’in coşkulu ve teatral konuşmalar yapmayı sevdiğini ifade eden Kenan Alpay, “Parola vatan diyor, işaret namus diyor. Bütün o parolalı, işaretli konuşmalar Bab-ı Ali baskının yapıldığı zamanda beri İttihatçı çetelerin kullanmış olduğu söylemlerdir. Bunun adı komitacılıktır. Meral hanım komitacılığa heveslenmesin, siyaset yapsın. Yargı kararlarını eleştirmekle beraber, yerden yere vuralım, Cumhurbaşkanını, hükümeti, kanunu eleştirelim buna bir itirazım yok. Eylem ve söylemde bulunalım ama komitacılığa heveslenmek öyle tabanca tüfek işlerine meyletmek ittihatçıların, 27 Mayısçıların, 28 Şubatçıların jargonuyla konuşmak bu işin rengini değiştirir. Siyaset yapsın, komitacılık gibi şeylere heveslenmesin öyle salonda oluşturduğu bir takım ambiyanslar ters teper bunu bilmesini rica ederim” ifadeleriyle Akşener’in konuşmasını eleştirdi. 

Konuşmasında popülizm ve komitacılığa başvuran Meral Akşener, “Değerli dava arkadaşlarım; Türk modernleşmesinin önünde, her zaman engeller olacak. Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdeti’ler çıkacak. Her devirde, bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlarımız olacak. Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın; Bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdeti’lerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemal’leri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum