1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kemmune Kampı İçin Bursa’da Kahvaltı Programı Düzenlendi
Kemmune Kampı İçin Bursa’da Kahvaltı Programı Düzenlendi

Kemmune Kampı İçin Bursa’da Kahvaltı Programı Düzenlendi

Özgür-Der Üniversite Gençliği ve Özgür Çocuk Kulübü tarafından başlatılan Kemmune Kampı’nı Yenileme Projesi kapsamında Bursa’da kahvaltı programı düzenlendi.

23 Ocak 2018 Salı 11:58A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği ve Özgür Çocuk Kulübü, ortaklaşa başlattığı Kemmune Kampı’nı Yenileme Projesi’ni, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden duyurarak çalışmalarına başladı.

Bursa’da, sürdürülen kampanya kapsamında gençlerin organize ettiği, farklı STK’lardan ve farklı yaştan insanların davet edildiği kahvaltı organizasyonu ile çalışmalara devam edildi. 20 Ocak Cumartesi günü Abdal Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda, sohbet eşliğinde yapılan kahvaltının ardından kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Çadır kentlerdeki zorlu yaşam şartlarından bahseden gençler görseller ve videolar ile bölge hakkında bilgi verdi.

bursa_kahvalti_programi_2.jpg

Ümmet bilincinin pekiştirilmesi adına yapılan yardımların yanında Müslümanların bir araya gelmesinin de önemli olduğuna vurgu yapan gençler, “Allah’ın tek saf halinde savaşan Müslümanları sevdiğini” hatırlattı. Yapılan yardım organizasyonlarında karşılıklı güvenin ve şeffaflığın önemli olduğunu belirten gençler, geçtiğimiz yıl üstlendikleri Şüheda Okulu Yenileme Projesi’nden örnekler verdi ve yeni proje alanının seçilme gerekçelerinden bahsetti.

Son olarak infak kavramına dikkat çeken gençler; yardımların yılın belli bir bölümüne hasredilmemesi ve rızkın, Allah’ın ayetlerinin gözetilerek her daim arındırılması gerektiğine değindi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltı programı, organizasyonların kampanya tamamlanana kadar devam edeceği ve bu organizasyonların ancak Müslümanların duyarlılığı ile sürdürülebileceği belirtilerek son erdirildi.

kemmune_kampini_yeniliyoruz.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum