1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalizmin Kerametlerini Keşfeden Muhafazakâr Demokrasi
Kemalizmin Kerametlerini Keşfeden Muhafazakâr Demokrasi

Kemalizmin Kerametlerini Keşfeden Muhafazakâr Demokrasi

​​​​​​​AK Parti hükümetleri tarafından yönetmelikten çıkarılan 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos Kemalist ritüelleri yeniden ‘okullarda kutlanacak ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri' olarak yönetmeliğe eklendi.

04 Eylül 2018 Salı 04:31A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Dolar kuru ve enflasyonun süratle yükselişi gibi Rusya ve İran’ın İdlip’e yönelik katliam hazırlıklarını hızlandırması da Türkiye’yi ciddi zorluklarla yüz yüze getiriyor. TL’nin değer kaybı son 14 yılın en yüksek seviyesi olan ve yüzde 17,90’a çıkan oranı artan enflasyonun başlıca nedeni olarak ifade ediliyor. Enflasyonla mücadele bahsi açılınca IMF’yle ilişkilerden ve özellikle de normalleşme için Amerika’yla üst düzey görüşmelerden sık sık bahis açılması tesadüf değil elbette. Diğer taraftan 7 Eylül’de Suriye için Tahran’da toplanacak zirvede Türkiye, Rusya ve İran’ın Astana Anlaşması’na en son ve ölümcül darbeyi vurmasını engellemek için daha çok ter dökecek.

Sıkışmışlık, diplomatik ve askeri gerilim, ekonomik daralma, geleceğe yönelik belirsizlik gibi musibetler sadece Türkiye’nin kapısına dayanmış değil elbette. Trump yönetimindeki Amerika bütün dünyayı alt üst eden ataklar yapıyorsa da bu hamlelerin kendi ülke ve devleti için de gün gün büyüyen bir tehdide tebdil ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri Rusya’yla, İran’la, Türkiye’yle ilişkilerini geliştirerek Amerika tahdidini savuşturmak için çoktan kolları sıvadı bile.

Yazının Devamı >>>