1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalizm’in ezoterik ritüelleri spor camiası sayesinde hayat buluyor!
Kemalizm’in ezoterik ritüelleri spor camiası sayesinde hayat buluyor!

Kemalizm’in ezoterik ritüelleri spor camiası sayesinde hayat buluyor!

Fenerbahçe’nin ardından bu sefer Beşiktaş “Atatürk yarışına” dahil olmuş…

06 Aralık 2022 Salı 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de Atatürk üzerinden kendini kabul ettirme hevesi bitmek bilmeyen bir akılsızlık örneğidir. Sol-seküler kesimlerin topluma dayattıkları bu saçma ritüeller sayesinde birileri toplumsal görünürlüğü artırır ve bazı mecralarda söz sahibi olur.

Fenerbahçe’nin maçlarını oynadığı Şükrü Saraçoğlu olarak bilinen stadyumun adını “Fenerbahçe Atatürk Stadyumu” olarak düzenleme girişimi tam olarak bunun örneklerinden birisi. Saraçoğlu isminin Atatürk olarak değiştirilmesi işin özünde çok büyük bir değişiklik değil. Şükrü Saraçoğlu siyasi hayatını topluma Kemalist terkipleri dayatmak uğruna harcamış ve “varlık vergisi” olarak bilinen ırkçı politikaları uygulamaya geçirmiş bir isimdir. Atatürk ise herkesin bildiği ama kimseye söylemediği bir şekilde Dersim Katliamı gibi tarihe kanla yazılmış olan suçlarla doğrudan ilişkili birisidir. Ama tüm bunlar Fenerbahçe için ehemmiyet arz etmiyor olmalı ki stadyumunun adını değiştirmek istemiş. Birileri kına yaksın ne diyelim…

Sanki Atatürk ismindeki mekân sayısı yetersizmiş gibi Fenerbahçe’nin attığı bu adıma "ezeli rakibi" Beşiktaş’tan bir karşılık geldi. “Atatürk yarışına” dâhil olmak için kolları sıvayan Beşiktaş’ın eski başkan adaylarından kongre üyesi Hasan Arat'tan stadyumun önüne Atatürk Anıtı heykeli dikilmesi teklifi geldi. "Eski açık girişine, Dolmabahçe’ye bakan yerde büyük Mustafa Kemal Atatürk anıtının konmalıdır”

“Büyük bir Mustafa Kemal” anıtı futbol camiasının borçlar, şikeler ve yolsuzluklarla dolu kronik sorunlarının çaresi olacaktır, evet! Bu kafayla devam edilsin… Ekâbirlerin ismini yüceltmek için ne kadar alçalabileceğinizi görmek artık kimseyi şaşırtmıyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum