1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalizm adına yapılan saçmalıklardan utanmamak insanlık ayıbıdır!
Kemalizm adına yapılan saçmalıklardan utanmamak insanlık ayıbıdır!

Kemalizm adına yapılan saçmalıklardan utanmamak insanlık ayıbıdır!

23 Nisan bitti ancak etkileri hala devam ediyor. Bizler ise başkasının yerine utanmanın ne demek olduğunu tekrar tekrar hatırlıyoruz!

25 Nisan 2021 Pazar 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de resmi ideolojinin kutladığı önemli günler türlü türlü absürtlüklerin şölenine dönüşüyor. Yıllardır böyle olan bu durum karşısında kimse ise bir şey yapmıyor!

Pandemi şartları sebebiyle büyük katılımlı törenler gerçekleştiremeyen sol-Kemalistler bu sene absürt törenlerini evlerine taşıdılar. Sosyal medyaya düşen bir video ise absürtlüğü başka bir boyuta taşıdı.

İngilizcede ‘cringe’ olarak ifade edilen tabir gençliğin aktif yer aldığı platformlarda bu tarz durumlar için sık kullanıyor. Cringe, başkasının yerine utanmak şeklinde özetlenebilir. Bu videoyu izledikten sonra yanaklarınızı ister istemez bir kırmızılık kaplayacak ve başkasının yerine utanmanın ne demek olduğunu çok net bir şekilde hatırlayacaksınız! Güncel ifadesiyle cringe krizine gireceksiniz...

Kafasında Atatürk maskesi ile bir kız çocuğuna el öptüren zihniyet için utanmamak insanlık ayıbı olacaktır zaten. Yazık! Gerçekten çok yazık! Artık gittikçe psikolojik vakaya dönüşen Kemalist ritüeller toplumun akıl sağlığını da tehlikeye atıyor. Bu duruma karşı bir şey yapılmadığında ileriki kuşaklar, akıl ve mantıktan uzaklaşarak batıl itikatlara daha fazla savrulma riski ile karşı karşıyalar!

ezuwdxjwqae-2qg.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum