1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalistlerin Hizmetten Anladığı: Heykel Dikmek!
Kemalistlerin Hizmetten Anladığı: Heykel Dikmek!

Kemalistlerin Hizmetten Anladığı: Heykel Dikmek!

Yerel seçimlerle birlikte özellikle CHP’nin kazandığı belediyelerde ‘devasa’ hizmetler görülmeye başlandı.Halkın acil ihtiyacı kategorisinde ilk sırada yer alan Mustafa Kemal heykelleri ve posterleri boş bırakılan her yere asılmaya, dikilmeye çalışılıyor.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Laik-Kemalist Cahiliye putçuluk hasletini kimliksel düzlemde ifade yarışında. Kendi evlerinde, işyerlerinde istedikleri posterleri, totemleri asabilirler, dikebilirler. Ama niçin bütün bir topluma ait kurumlarda Kemalizm’in ikonlarını insanlara dayatıyorlar? Bu ülkede herkes Mustafa Kemal’i sevmek zorunda mı?

İnsanların tepkilerini bastırmak için de “Koruma Kanunu” zırhını kullanıyorlar. CHP yönetiminin ‘değişim’ iddiaları özde karşılığı olmayan bir propaganda söylemi. Somut örnekleri de yerel yönetimlerde daha ilk andan itibaren görmek mümkün.

İki haftalık yönetiminde Ekrem İmamoğlu, Belediye binasına devasa Mustafa Kemal posteri astırırken, Mansur Yavaş ise o heykel senin bu poster benim “Ankara’nın taşına bak! Gözlerimin yaşına bak!” hasretini bitirme uğraşısında.  Ne diyelim? CHP bloğunun iktidara karşı kullandığı argüman üzerinden ifade edersek; CHP’li yeni Belediyeler gece gündüz çalışıyor: “Halk toteme doyacak!”

HABERE YORUM KAT

5 Yorum