1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalistler neden Ramazan değil de ‘Şeker Bayramı’ derler?
Kemalistler neden Ramazan değil de ‘Şeker Bayramı’ derler?

Kemalistler neden Ramazan değil de ‘Şeker Bayramı’ derler?

Tele1’de Merdan Yanardağ ve Emre Kongar oldukça komik sözler sarf ettiler!

15 Mayıs 2021 Cumartesi 19:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalistler dini ıstılahları bozmak için ellerinden geleni yıllardır yapıyorlar. Bunun en önemli adımı dil ve harf inkılabıdır. Bir toplumun yıllardır konuştuğu dil yok sayılıp yerine yenisi ikame edilmeye çalışıldı. Bu aslında kültürel ve dini bir kopuş anlamına geliyordu. İnsanın düşünce üretmesini imkanlı hale getiren kelimler bir anda kadim anlamlarından yoksunlaştırıldılar.

Bunun yanında ise gündelik yaşamda sol-seküler kesimlerin dini ifade ve kavramlardan hoşlanmadıkları da bir gerçektir. Misal olarak vefat kelimesi yerine ölüm kelimesinin kullanılması çağrısı yapmaktan çekinmezler!

Güncel bir örnek ise Tele1 isimli televizyon kanalında vuku buldu. Merdan Yanardağ ve Emre Kongarzaten bizi üç beş tane Mustafa Kemal’in askeri dinliyor, ne söylesek gider” diye düşündüklerinden olsa gerek Ramazan Bayramı terkibinin uydurma olduğunu aslının 'Şeker Bayramı' olduğunu iddia ettiler! Şaka olduğu sanılmasın gerçekten bunu söylediler.

Merdan Yanardağ bununla da yetinmiyor. Ramazan Bayramı kullanımın 12 Eylül'den sonra kabul gördüğünü AK Parti'nin de bu kullanımı devam ettirdiği için 12 Eylül cuntasının takipçisi olduğunu belirtiyor! Pes!

Şimdi burada şöyle bir ibretlik bir durum söz konusu. Bir kavramı ifsat etmek onu anlamından yoksunlaştırmak zaten yeteri kadar kötü bir şey. Ancak bir şeyi hem ifsat edip hem de onun aslının ifsat olmuş hali olduğunu düşünmek sözün bittiği yer olsa gerek!

Ne diyelim dünya Kemalistlere güzel! İstediklerini söyleyip kafalarına göre takılıyorlar. Ancak şu husus da belirtilmeden geçilmemeli, sol-Kemalistlerin kavramlar noktasındaki ‘hassasiyetlerinin’ dindar-muhafazakarlar kesimler ne kadar farkında? Onlar farkına varana kadar Ramazan Bayramı, ‘Şeker Bayramı’ olarak kutlanmaya başlamaz inşallah!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum