1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist Yeniçağ’ın ırkçı yalanı duvara tosladı!
Kemalist Yeniçağ’ın ırkçı yalanı duvara tosladı!

Kemalist Yeniçağ’ın ırkçı yalanı duvara tosladı!

"Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı" haberine TOKİ'den yanıt geldi.

07 Aralık 2022 Çarşamba 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik’in sahibi olduğu Yeniçağ isimli gazete her fırsatta mültecileri hedef almasıyla biliniyor. Gerçek dışı iddialarla mülteciler hakkında algı oluşturmaya çalışan Yeniçağ son operasyonunu ise TOKİ kura çekimleri üzerinden gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde “TOKİ'den Suriyelilere ev. Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” başlıklı haberiyle Hatay’daki TOKİ kuralarında evlerin büyük çoğunluğunun Suriyelilere çıktığını öne süren Yeniçağ bir de kura çekimleri ile alakalı liste yayımladı.

41220221555412274242.webp41220221556012270976.webp41220221602272270438.webp

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "TOKİ’nin Hatay’da Türklere çıkmayan evlerin Suriyelilere çıktığı" yönündeki haberlere ilişkin, henüz kuranın çekilmediğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere konut satışı yapılmadığını açıkladı. “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi çerçevesinde Hatay merkezde inşa edilecek bin 100 konut için 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında 26 bin 275 başvuru alındığının ve hak sahibi belirleme kurasının henüz çekilmediği ve kuranın 2 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildiği açıklamada, bu tür haberin yayımlanmasındaki maksadın TOKİ’nin karalanması ve kamuoyundaki olumlu algısının zedelenmeye çalışılması olduğu savunuldu.

TOKİ’den yapılan açıklama şöyle:

Hatay’daki bin 100 konut projesi için çekilecek kuraların 2 Ocak’ta yapılmasının planmaktadır. TOKİ tarafından alt gelir ve orta gelir gruplarına yönelik projelerden satın ve devir almak isteyenlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı ile diğer şartları (kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, TOKİ’den konut satın almamış olması, ikametgah, gelir, yaş) yerine getiren konut alıcılarına satış yapılmakta olup, başvuruda bu kriterleri karşılamayan kişilerin başvuruları iptal edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve İdaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan haber, TOKİ’nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyuşmayan bilgilere dayalı, art niyetli girişimdir. Kamuoyunun, bu tür asılsız haberler itibar etmemeleri önemle duyurulur.
"

Yeniçağ ise TOKİ’nin bu açıklamasını haber yapma ihtiyacı duymazken daha önce yayımladıkları haberi kaldırma gereği dahi hissetmedi. “Çamur at izi kalsın” mantığıyla yapılan habercilik haber sahiplerinin insaflarını da göstermiş oluyor. İnsanlıktan nasibini almayanlara ne denilse boş tabi ki!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum