1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist vesayete karşı olmak suçu!?
Kemalist vesayete karşı olmak suçu!?

Kemalist vesayete karşı olmak suçu!?

Cumhuriyet gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atadığı Ömer Özyılmaz ismini beğenmemiş!

25 Şubat 2021 Perşembe 14:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesi, Kemalist vesayetin koruyucusu olarak kendisi gibi düşünmeyen herkesi mahkum etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz vesayet karşıtı sözlerinden dolayı hedef tahtasına konulmuş!

Cumhuriyet istiyor ki herkes onlar gibi olsun. Sadece tek tip bir düşünce Türkiye’de hakim olsun, başka hiçbir şey konuşulmasın. Buna rağmen otoriterlikten şikayet edip, özgürlükleri savunduklarını da söyleyebiliyorlar. İnsan şaşkına dönüyor gerçekten…

1-155.jpg

Ömer Özyılmaz’ın sosyal medya hesabından inkılap tarihi dersleri için yaptığı “Kemalist vesayet sisteminin tamamen tasfiye edilmesi” için bu derslerin kaldırılması gerektiği çağrısı Cumhuriyet’i çok rahatsız etmiş. İşin özünde Ömer Özyılmaz kastını da açıklıyor ancak yeterli olmamış herhalde. “Sadece üniversitelerden değil, ilkokul, ortaokul ve liselerden de bu dersler kaldırılmalıdır. Onun yerine kolektif hafıza dersi konulmalı, Mustafa Kemal de diğer büyüklerimizle beraber, birlik ve beraberlik içinde, o ders çerçevesinde yeni nesle tanıtılmalıdır”

Bizce Mustafa Kemal’in herhangi bir ‘büyük’ gibi yeni nesle tanıtılması doğru değildir. Tarih analitik bir şekilde ele alınmalı ve gerekli dersler çıkarılmalıdır. Bunun için de bütün suçların gün yüzüne çıkartılması gerekmektedir. Ancak Ömer Özyılmaz’ın yaklaşımı, eğitim üzerinde Kemalist tahakkümü kırma potansiyeli taşıdığı için bile önemli, bunu da belirtmek gerek. Eğitim politikalarına böyle düşünen insanları atanması da üzülecek veya endişe edilecek bir konu değil aksine sevinilecek bir meseledir!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum