1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist tazim Fransa'daki okullara sıçradı
Kemalist tazim Fransa'daki okullara sıçradı

Kemalist tazim Fransa'daki okullara sıçradı

Resmi 'bayram'larda okullarda çocukların Mustafa Kemal heykel ve fotoğrafları önünde "secde" ettirildiği görüntülere tepkiler yağarken, Kemalistlerin yurt dışındaki okullarda da benzer ritüelleri çocuklara dayattığı ortaya çıktı.

10 Mayıs 2022 Salı 17:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalist tazim ritüelleri, Fransa'daki bir Türk okulunda gerçekleştirilirken kayda alındı. Görüntülerde, Kemalizm'in taassubu ve bağnazlığı bir kez daha açığa çıktı.

Mustafa Kemal resmine, Fransa ve Türkiye bayraklarına karşı, çocukların tazim ettirildiği görüntüler sosyal medya üzerinden bir Türk okulu olduğu yönünde bilgilerle birlikte paylaşıldı.

Mustafa Kemal'e kutsallık atfeden ve çocukları da bu tazimlere alıştırmaya çalışan Kemalist "eğitimcilerin" bu tavrı tepki çekti.

Sosyal medyada tepkilere neden olan olay sonrası, Fransa'daki okulun Türk özel okulu olduğu ve Fransız yetkililer tarafından konunun soruşturulması gerektiği, talep edildi. 

 

 

Çocukların 'Mustafa Kemal' posteri önünde "secde" ettirilmesi Fransa'daki Kemalist eğitim siteminin çarpık zihniyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum