1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kemalist Tahammülsüzlüğün Kitap Düşmanlığı
Kemalist Tahammülsüzlüğün Kitap Düşmanlığı

Kemalist Tahammülsüzlüğün Kitap Düşmanlığı

Kemalist dayatmacılığa tepkisinden yola çıkarak Hamza Andreas Tzortzis'in Ekin Yayınları tarafından yayınlanan kitabını 'yasaklatmaya' çalışıyorlar.

14 Aralık 2019 Cumartesi 15:12A+A-

Türkiye'de yasakçı Kemalist ideolojinin dayatmaları cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze değin her alanda varlığını hissettirmeye devam ediyor.

Kemalizmin zaman zaman düşüş gösteren dayatmalarının son örneğini Hamza Andreas Tzortzis'in Hakikatin İzinde kitabına karşı tekrar nüksetti.

Hamza Andreas Tzortzis'in bilim felsefesi, ateizm ve din düşüncesi üzerine kaleme aldığı kitabını hiçbir ilmi dayanağı olmaksızın yazarın yasakçı ideolojilere karşı olan tepkisinden yola çıkarak 'yasaklatmaya' çalışarak kitap düşmanlıklarını da göstermiş oldular.

Mezkur zihniyetin dayatmacı ve tektipçi ideolojisi kendisinden başka hiçbir fikrin ifadesine dahi izin vermezken toplumun düşünce üretme kapasitesini de kısırlaştırmaya devam ediyor.

Kitap düşmanlığında birleşen Kemalist tahammülsüzlüğe karşı kitap ve yazar ile dayanışma içinde olanlar tepkilerini #hakikatinizinde hastagi ile sosyal medyada paylaşıyorlar.

6336-001.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum