1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist saçmalıklarla keriz silkelemeye devam…
Kemalist saçmalıklarla keriz silkelemeye devam…

Kemalist saçmalıklarla keriz silkelemeye devam…

Atatürk’e benzerliği sebebiyle bir TikTok kullanıcısına yüzlerce kişi hediye ve para yolladı.

05 Ekim 2023 Perşembe 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist teamüller öyle bir toplum inşa etti ki akıl ve mantıktan yoksun, ne yaptığını bilemeyen bir insan topluluğu ortaya çıktı. Kemalistler pozitivist dayatmalarla “akılcılık” vurgusunda bulunurken akıl dışılığın hakim olduğu bir sosyolojiden bahsetmek mümkün.

Atatürk kılığına giren kişilere gösterilen ilgi sayesinde köşeyi dönenlere bir yenisi eklendi. TikTok uygulamasında yayın açan bir kişinin Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği nedeniyle para kazandığı görüldü. İzleyicilerin yayınlara hediye ve para yağdırması nasıl bir saçmalıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor.

Atatürk'e benzeyen Serdar Görel isimli kullanıcı İzmir Marşı’nı arka fon yaptığı videolarıyla ilgi odağı oldu. Bu kişinin yaptığı işe şaşıracakken onu takip edip para veren binlerce insanı görünce daha fazlasına şaşırmamak elde değil.

Serdal Görel isimli kişinin bu işten para kazanabilmesi ise nasıl bir güruhla karşı karşıya olduğumuzu anlamak için ibretlik veriler sunuyor. İşin bu boyutundan farklı olarak sık sık tarikatlara yönelik benzer ithamlarda bulunan Kemalist çevrelerin tutarsızlığını da görmek  gerekiyor. Akıl kiraya verilince keriz silkelemek de kolay oluyor!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum