1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist oligarşinin mantığında değişen hiç bir şey yok!
Kemalist oligarşinin mantığında değişen hiç bir şey yok!

Kemalist oligarşinin mantığında değişen hiç bir şey yok!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın Şanlıurfa’da dini kanaat önderleriyle bir araya gelmesi sol-Kemalistleri öfkelendirmiş!

10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de devletin üzerine inşa edildiği oligarşik mantık temelde din karşıtlığından güç alıyor. Devletin bu düşmanca mantığını aşarak toplum ile bütünleşmek isteyen bürokratlar ise vesayet güçleri tarafından hedef alınıyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa’da dini kanaat önderleriyle bir araya geldiği için sol-Kemalistler tarafından günlerdir hedef alınıyor. “Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 'şeyh' sevgisi!” başlıklı haberiyle Cumhuriyet, İslam düşmanlığını bir kere daha göstermiş…

Misal olarak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan göreve geldiği ilde Hıristiyan din adamlarıyla veya Alevi dedeleriyle buluşsa Cumhuriyet bu sefer de “Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 'dede' sevgisi!” başlıklı bir habere imza atar mıydı? Öyle olacağını sanmıyoruz... Ancak bir vali Nakşibendi tarikatının Gaznevi kolunun manevi lideri kabul edilen şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret edince hedef tahtasına oturtuluyor!

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise “devrim yasalarını” hatırlatarak Salih Ayhan’ı tehdit ediyor bir bakıma! Şeyhleri muhatap alarak görüşen Vali Salih Ayhan, görev sınırlarını aşmıştır. Ayhan, görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı’nın, bir şeyhin cenaze törenine üstelik neredeyse tüm bakanlarıyla katıldığını hatırlarsak, bu gibi uygulamalar ve devrim karşıtı adımlar her geçen gün artarak devam edecektir. Böyle olunca artık devrim yasalarını ve Cumhuriyet’i yaşatmanın yolu, bu iktidarın değişmesi ile olanaklıdır”

Netice olarak Kemalist oligarşinin mantığındaki değişen hiç bir şey yok! Bir değişimin olduğu düşüncesi ise en temelde oligarşinin güçlenmesine sebep olmaktadır. Kemalist vesayetle mücadele etme adına daha çok yolumuz var!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum