1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist kafaya göre Müslümanların yaşam şekilleri bir tehdit!
Kemalist kafaya göre Müslümanların yaşam şekilleri bir tehdit!

Kemalist kafaya göre Müslümanların yaşam şekilleri bir tehdit!

Kemalist azınlık biricikliği karşısında hiçbir toplumsal yapı ve dini kabul etmeyeceğini deklare etmeye devam ediyor.

04 Ekim 2022 Salı 10:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalist basın mensuplarından Merdan Yanardağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de Müslümanların seküler hayatı tehdit ettiğini, laikliğin yaşanmasının önünde bir engel olduğunu savundu. 

Kemalist tazimi ve gelenekleri sürdüren, dayatan 'askerlerin' tokalaşmama mevzuunun yeniden gündeme gelmesiyle beraber Müslümanlara dönük Kemalizm'in şedid yanı yeniden ortaya çıkmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla ilgili düzenlenen resepsiyonda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun elini sıkmayan askerlerle ilgili açıklama yapmış, askerlerin görevden alındığını ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini duyurmuştu.

Mesele askerlerin el sıkmamaları olarak lanse edilse de temelde askeri vesayetin ve Kemalizm'in batıcılığından gelen resepsiyonların siviller tarafından düzenlenmesi ve yönetilmesi üstelik askerler ve lakilkik yanlıları için bu durum büyük bir hata olarak yorumlanıyor. Sadece 'uygar ve batılı' askeri rejimi yansıtan Kemalistlerin düzenleyebileceği bir organizasyonun valiler ve eşleri tarafından düzenlenmesi Türkiye'deki kimi kesimleri rahatsız ediyor. 

Kemalist gazeteci Merdan Yanardağ da Müslümanların siyasal sosyal alanda görülmesinden rahatsız olanlardan sadece biri. Yanardağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Ülkede bir başörtüsü / türban sorunu yok, tam tersine seküler yaşam ve kadın hakları tehdit altında.. TSK, Adliye, Emniyet dahil, türban, siyasal bir simge olarak girmemesi gereken her yerde zaten. Tehdit altında olan laikliktir, başı açık kadınlardır." ifadelerini kullandı. 

 

merdan.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum