1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist ilahiyat “Ata bornozu” ile bir üst mertebeye erişti!
Kemalist ilahiyat “Ata bornozu” ile bir üst mertebeye erişti!

Kemalist ilahiyat “Ata bornozu” ile bir üst mertebeye erişti!

Atatürk’ün giydiği bornoz bir yıl süren yenileme çalışmalarının ardından tekrardan sergilenmeye hazır hale geldi!

28 Eylül 2022 Çarşamba 13:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye çok ciddi sorunları olan bir ülke. Bu sorunlar çözümü için çaba göstermesi gereken mercilerin bir şekilde sorunun bir parçası olduğu kendi kendini yiyen bir yılan misali yıllardır önümüzde duruyor.

Kişi kültü üzerinden Türkiye’de her türlü ahmaklığa kılıf bulmak mümkün! Yazık ki onlarca kaynak yüzlerce insan "ölümlüleri" yücelterek sistemin devamlılığı sağlamak adına şirk kültürünün ritüellerini yerine getirmek için çalışıyor!

Akıl dışılık ile cahiliye arasındaki doğrusal ilişki asırlar geçse de değişmeden geçerliliğini korumaya devam ediyor. Atatürk giydiği için “ata bornozu” olarak tanımlanan bornoz İstanbul Deniz Müzesi’nde sergilenmekteymiş. Bornozun "yenileme ve reprodüksiyonu" Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şöhret Aktepe Dal ve ekibi tarafından yaklaşık bir yıl süren çalışmalar sonucu tamamlanmış…

Çalışmayı gerçekleştiren ekibin başındaki Şöhret Dal oldukça duygulanmış olmalı ki şunları söylüyor:

Ata’mızın giydiği bir giysiye dokunmak çok güzel bir his. Ata’mızdan bize kalan o hatıraya tekrar hayat verip orijinal haline sadık kalarak onu görünür kılmanın mutluluğunu yaşadık…

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hiç geri durur mu? O da hemen kendisini vazifelendirmiş:

Burada asıl amacımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimize sahip çıktığımız gibi Ata’mızın giydiği bu bornoza sahip çıkmaktır. Çünkü kendisi Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet etmiştir. Ben de şu anda Pamukkale Üniversitesi’nin Rektörü olarak 45 bin öğrenciyi temsil ediyorum. Gururla söyleyebilirim ki, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri Cumhuriyete sahip çıktıkları gibi Ata’mızın bizzat giymiş olduğu giysilere de sahip çıkacaktır"

Bir kumaş parçası olarak bornoza gösterilen ihtimam, saygı, rikkat Türkiye’de insanlara gösterilmedi! Kemalist ilahiyatın inşa ettiği tapınma ritüelleri “Ata bornozu” ile mertebe yükseltmiş durumda. Bir dahakine ne ile karşı karşıya kalacağız? Atatürk’ün giydiği başka hangi giysiye “kutsal” muamelesi yapılacak… Eminiz ki Kemalistler bizi şaşırtmak için ellerinden geleni yapacaklar!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum