1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayıtlarda maske ve test kiti yok! Yıldırım, hangi amaçla Venezuela’ya gitmiş?
Kayıtlarda maske ve test kiti yok! Yıldırım, hangi amaçla Venezuela’ya gitmiş?

Kayıtlarda maske ve test kiti yok! Yıldırım, hangi amaçla Venezuela’ya gitmiş?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in uyuşturucu suçlamalarıyla gündeme gelen eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin gümrük kayıtlarında maske taşıdığına dair bir bilgiye rastlanmadı.

01 Haziran 2021 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın 'yeni uyuşturucu güzergâhını kurmak için Venezuela’ya gittiğini' iddia etmişti.

Binali Yıldırım’ın oğlunu savunmak için yaptığı açıklamalar tatmin etmediği gibi beraberinde birçok soruyu doğurdu.

Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın malvarlığı konuşulmaya başlanırken bu malvarlığını nasıl kazandığını da şeffaf olmayan devlet kayıtlarından dolayı bilinmiyor.

Binali Yıldırım Peker'in iddiaları üzerine oğlunun “iş gezisine çıktığını”, “ziyarete gittiğini” ve son olarak da yardım (maske) götürdüğünü ifade etmişti.

Gümrük kayıtlarına göre, 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıkarken Erkam Yıldırım’ın, hangi amaçla Venezuela’ya gittiği de anlaşılamadı.

Sedat Peker’in videolarında da adı geçen gazeteci Abdulkadir Selvi, Erkam Yıldırım’ı savunmaya girişince akıllara yeni sorular takılmaya başlandı. Yeni sorulardan birisi de Binali Yıldırım veya Erkam Yıldırım değil de neden Abdulkadir Selvi açıklama yapıyor?!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde Erkam Yıldırım’ı şu sözlerle savunmaya başladı: "Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi."       

Pandemi koşulları ile beraber güncellenen prosedürlere göre; Türkiye'den giden maskenin gümrük kayıtlarında yer alması gerekiyordu. Yurtdışına herhangi bir sebeple dahi olsa çıkarılacak 50 adetten fazla maske için mevzuata uyulması gerekiyor.

Gümrük kayıtlarına göre maske götürülmediğine göre “iş adamı Erkam Yıldırım” Venezuela’ya neden ve hangi amaçla gitti? Neden açıklamalarda maske ve test kiti götürdüğü iddia edildi?

HABERE YORUM KAT

8 Yorum