1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katledeni Değil de Katliama Uğrayanı Suçlamak!
Katledeni Değil de Katliama Uğrayanı Suçlamak!

Katledeni Değil de Katliama Uğrayanı Suçlamak!

“Cihatçı” diye tanımladıkları mücahitlere duydukları düşmanlık bazılarını Doğu Guta’da yaşanan vahşet karşısında bile ikircikli yaklaşımlara sevk edebiliyor. Sputnik’in açık propaganda haberini manşetine taşıyan T24’ün sözde haberinde olduğu gibi!

06 Mart 2018 Salı 12:04A+A-

Haksöz Haber

Türkiye’de insan hakları ve özgürlükler konularında kendilerini gayet duyarlı addeden, çok ilkeli bir tarzda despotizme karşı olduklarını düşünen kimi çevreler İslami hareketler işin içine girdiğinde çok ilginç çelişkiler sergileyebiliyorlar.

Sol-liberal bir çizgide yayın yapmakta olan T24 haber sitesi de bu durumu aynen yansıtan bir haber yapmış. “Doğu Guta’daki militanlardan sivil pazarlığı” başlığını taşıyan haberin giriş cümlesinde de “Militanların, insani yardım karşılığında sivillerin tahliyesine izin vereceği kaydedildi” ifadesine yer verilmiş.

Haberin devamında ise ‘kayıt’ ifadesi ‘iddia’ olmuş! Şöyle: “Doğu Guta’daki militanların insani yardım karşılığında sivillerin bölgeden ayrılmasına izin verme taahhüdünde bulunduğu iddia edildi.”

Ve devamında bu garip haberin kaynağı da belirtilmiş: “Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Rusya’nın tarafları uzlaştırma merkezinden bir yetkili, Doğu Guta’daki militanların, insani yardım karşılığında sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vereceklerini söyledi.”

Haberin devamı da en az başlığı kadar ilginç: “BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) ülke genelinde ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapılan 2401 sayılı kararının ardından Suriye ordusu, her gün 5 saat ‘insani mola’ uygulamaya başlamıştı.

Rusya’nın girişimi ile uygulamaya alınan ‘insani molaların’ amacı, sivillerin kendileri için açılan koridordan geçerek Doğu Guta’yı terk edebilmesi ve aynı koridor üzerinden bölgedekilere insani yardımların gönderilebilmesi.”

Yani bu haberden ne anlamak lazım?

Suriye ordusu ve Rusya büyük bir alicenaplık göstererek, insani açıdan ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ama gelin görün ki, sivilleri rehin almış ‘militanlar’, siz bunu ‘cihatçı’ diye de okuyabilirsiniz, sivillerin canlarını pazarlık konusu yaparak ne kadar kan içici olduklarını bir kere daha gösteriyorlar!

Ne denilebilir ki? Sorun haberde değil; zihniyet, bakış açısı ağır hasarlı! Habere seçilen fotoğraf bile tek başına her şeyi anlatırken, bu tür sözler sarf edilebilmesi gerçekten çok tuhaf ve utanç verici!

dogu_guta-002.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum