1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katilin senaryosunu yazdığı dizide oynayan oyuncunun ırkçı endişesi
Katilin senaryosunu yazdığı dizide oynayan oyuncunun ırkçı endişesi

Katilin senaryosunu yazdığı dizide oynayan oyuncunun ırkçı endişesi

Emrah Serbes adlı şahsın uyuşturucu ve alkol etkisinde kullandığı araçla kaza yaparak bir aileyi katletmesine herhangi bir yorum getirmeden yazılan senaryoda büyük bir şevkle rol alan Erdal Beşikçioğlu ırkçı kaygılarını Fatih Altaylı'ya anlattı.

18 Aralık 2022 Pazar 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyasilerden "sanatçılara" birçok ismin aktif bir şekilde rol aldığı ırkçılık furyası tüm hızıyla devam ediyor. 

"Fatih Altaylı ile Bire Bir" programına katılan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, programda sarf ettiği ırkçı söylemlerle dikkat çekti. Göçmenler konusunda kültürel endişe yaşadığını savunan Beşikçioğlu 'endişeli' olduğunu söyleyerek şöyle dedi: "Göçmenler tabii ki büyük bir sorun, kendi içerisinde kültürümüzü yok edebilecek, ve alternatif kültürler getirebilecek bir yapı ama çok dağınık. Endişeliyim açıkçası ama umut her daim olacaktır." 

Irkçı söylemlerin pervasızca dile getirildiği, Kürtçe gibi dil engellemelerinin televizyon platformlarında uygulandığı, ahlaksızlık ve fuhşiyatın övüldüğü "kültürel atmosferde" "büyük" oyuncuların göçmen topluluklar üzerinden 'kültürel kaygı' taşıdığını görmek şaşırtıcı oluyor!

Senaryosunda yıllarca yer aldığı, hikayelerine de büyük övgüler düzdüğü "büyük yazarın" işlediği cinayeti hiçbir şekilde eleştirmeyen Beşikşioğlu'nun gerçekten 'kültürel kaygı' taşıdığı düşünülebilir mi? Üstelik alkol problemleri yaşadığı 'özverili' polis memuru rolüne sadece 'oyunculuk' denirken, etkilediği izleyicilerine kültürel şok yaşatmadığı da savunabilir mi?

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum