1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış?
Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış?

Katil rejimle el sıkışmanın ne çok meraklısı varmış?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" ifadesini kullandı!

16 Ağustos 2022 Salı 11:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki sol-sosyalist ve Kemalist çevreler, uzun zamandan beri katil Esed rejimiyle masaya oturulması için söylem üretiyor.

Katil rejimi meşru gören ve gerektiğinde savunmaktan geri durmayan Esedçi muhalefetin durumu anlaşılır ancak, son günlerde hükümet içinde bazı seslerin “Şam ile masaya” oturulabilir açıklamaları ise tam bir talihsizlik.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Şam rejimi ile muhalifleri bir şekilde barıştırmamız” lazım açıklamasından sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da “Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" hezeyanını dile getirdi.

Buradan anlaşılıyor ki Esedsever muhalefetin yanı sıra AK Parti içinde de katil Esed ile el sıkışma meraklıları varmış.

Şimdiye kadar 1 milyona yakın sivili katleden, milyonlarcasını yerinden eden, türlü işkenceler yapan bir katliam şebekesiyle hangi saiklerle masaya oturulacak? Ortada bir rejimin olmadığını, rejimin bizzat Rusya ve İran olduğunu bilen hükümetin kurmayları, kokuşan, çürüyen bir rejimi muhatap alarak neyi çözmeyi hedefliyorlar?

Suriye halkını temsil etmeyen bir katliam şebekesiyle atılan hiçbir adım meşru değildir, insani değildir.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum