1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar, Gazzeli ailelere hibe yardımında bulunacak
Katar, Gazzeli ailelere hibe yardımında bulunacak

Katar, Gazzeli ailelere hibe yardımında bulunacak

Katar ve İsrail, Mayıs ayındaki son savaşın ardından durdurulan hibe yardımlarının devam etmesi noktasında anlaştı. Bu durum Filistin’deki gittikçe kötüleşen ekonomiye önemli bir katkı sağlayacak.

16 Kasım 2021 Salı 16:56A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Katar yarın Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere 3. hibe yardımı dağıtımına başlayacak.

Gazze'nin Yeniden İmarı Komitesi ve Kalkınma Fonu, hibeyi Birleşmiş Milletler ile koordineli olarak Gazze'deki “ihtiyaç sahibi ailelere” dağıtacak.

Katar Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, sürecin yaklaşık 10 gün süreceğini ve Filistin topraklarındaki yaklaşık 300 dağıtım merkezi üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti.

 

Katar, Gazze Şeridi'ne son on yılda 1,5 milyar dolar aktardı

Gönderilen hibeler, Filistin Hükümeti’ne bağlı ve özel sektörlerdeki çalışanların maaşlarını ödemek için kullanıldı. Ayrıca bu fonlardan elektrik faturalarını ödeyemeyen yoksul insanların desteklendiği biliniyor.

İşgalci İsrail, Filistin’in siyasi ve askeri yapılanması Hamas ile girdiği Mayıs ayındaki savaşın ardından bu fonların aktarılmasını durdurmuştu.

Ağustos ayında, resmi diplomatik ilişkileri olmayan İsrail ve Katar, nakit ödemeleri yeniden başlatmak için bir anlaşmaya vardı. Katar hükümeti, Gazze Şeridi'ne son on yılda 1,5 milyar dolardan fazla kaynak aktardı. 

Katar Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, fon aktarımı ile ilgili, Mayıs ayındaki "İsrail saldırganlığı"ndan bu yana Gazzeli ailelere yapılan üçüncü hibe nakli olduğunu söyledi. Katar, bu defa ne kadar para dağıtılacağını ise açıklamadı.

Hamas, Gazze'yi içeriden kontrol ederken İşgalci İsrail ile zaman zaman çatışmalara giriyor. Bu esnada ise İsrail ve Mısır, Gazze'ye abluka uyguluyor.

Filistin’deki işgalini her geçen gün yaygınlaştıran İsrail, Filistinlilerin mallarına ve arazilerine el koyduğu gibi yakma, yıkım ve el koyma ile halkın ekonomik zorluklar içerisinde kalmasına neden oluyor.

 

 

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT