1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kars'tan İşgalci İsrail'e Protesto
Kars'tan İşgalci İsrail'e Protesto

Kars'tan İşgalci İsrail'e Protesto

Siyonist İsrail'in Kudüs ve Mescidi Aksa'daki saldırıları Kars'ta da protesto edildi.

07 Kasım 2014 Cuma 20:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mescidi Aksa’ya yönelik Siyonist saldırılar Kars’ta da protesto edildi. Kars-Selim İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Camii imamı Aydın Kars tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

***

“Bütün dünyanın ve bir buçuk milyar İslam ailesinin gözü önünde yıllardır Filistinliler çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden İsrail terör devleti tarafından öldürülüyor.

Bununla da yetinmeyip ilk kıblemiz olan, bir çok peygamberi misafir eden Mescidi Aksa'ya ayakkabılarıyla girip kutsal kitabımızı yerlere atıp Mescidi Aksa'yı ibadete kapatmıştır.

İsrail terör devletinin bu zulmünü kınıyoruz.

Filistin, Mescidi Aksa bizim onurumuz, gururumuz, namusumuz, kutsalımızdır.

Peki, biz ne yapıyoruz? Bu acıyı yüreğimizde hissedebiliyor muyuz?

Bu başımızdaki belayı burada bir basın açıklaması yapmakla, birkaç slogan atmakla sorumluluktan kurtulabilir miyiz?

Burada toplanan kardeşlerimizle bir araya gelemiyorsak neler yapabiliriz diyerek planlar yapmıyorsak mahşer günü Allah'a nasıl hesap vereceğiz?

Bir buçuk milyarlık İslam ailesinin iman ruhu ölmeseydi İsrail terör devleti gözlerimizin önünde bunu yapmaya cesaret edebilir miydi?

İman ruhumuz ölmeseydi yeryüzü coğrafyasındaki mazlumlara sahip çıkardık.

İman ruhumuz ölmeseydi imanımızı dirilten yaşatan Kur'an'ı İsrail terör devleti yerlere atamazlardı. Ayaklarının altına alıp çiğneyemezdi Biz İsrail terör devletinden önce Kur’an’ı ve sünneti ayaklarımızın altına aldık.

Nasıl mı? Kur'an ve sünnete iman ettiğimiz halde tozlu raflardan indirip hayatımıza geçiremedik. İşte bu acizliğimiz İsrail terör devletine cesaret verdi.

Filistinlilere bizim borcumuz var; Kur'an ve sünnet uğrunda nasıl şehit olunur, bize bunu öğretiyorlar.

Onlar Kur’an ve sünnet için yaşarken bize şunu hatırlatıyorlar: Siz ne için yaşıyorsunuz? Ama biz buna cevap vermeye utanıyoruz. Biz mi diyoruz konuşmaya utanıyoruz. Biz üç günlük dünya için kendi rahatımız için yaşıyoruz biz zevk, sefa, futbol, makam, mevki için yaşıyoruz. Bizler sizin gibi inandığınız değerlere vakit ayırmıyoruz.

Bize unuttuğumuz gerçekleri hatırlattığınız için sizlerden Allah razı olsun.

Biz bu davanın neresinde duruyoruz? Musa’nın yanında mı firavunun yanında mı?

Biz Müslümanlar son nefesimize kadar bu davadan vazgeçmeyerek ve bütün dünyaya İsrail terör devletinin zulmünü haykırarak elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

kars02.jpg

HABERE YORUM KAT