1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karşıtının verdiği güvenle korumasız salına salına yürüyor!
Karşıtının verdiği güvenle korumasız salına salına yürüyor!

Karşıtının verdiği güvenle korumasız salına salına yürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düşüşe geçen PR çalışmalarına muhalefetin lider aradığı süreçte yeniden hız verildi.

02 Ekim 2021 Cumartesi 11:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Metronun yer altı bantlarında salına salına yürüyen Ekrem İmamoğlu için “koruma ordusuz geziyor” ifadeleri kullanılırken karşıtının kendisine verdiği emanın rolü görmezden gelindi.

Sol seküler tayfanın karşıtına göstermediği saygıyı ve güveni karşıtına gösterenlerin de olduğu ülkemizde; ötekiye güven vermeyi öğrenmesi gereken 90 yıllık bir ideoloji olduğu unutuluyor.

Sol seküler kesim de "korumasız gezmeyi kendisinin özgüveninden kaynaklı olduğunu sanıyor.

Sol ve Kemalist kesimlerin karşıtlarına takındığı şedid tutumun korumaları beraberinde getirdiği gerçeği bir kez daha görülmezken, Ekrem İmamoğlu’nun PR’ı yapılırken yalana başvurmaktan da imtina edilmediği görüldü.

Eren Erdem tarafından sosyal medyada paylaşılan Ekrem İmamoğlu reklamları oldukça ilgi gördü.

On binlerce beğeni alan reklam filminin mahiyetinin yaklaşan seçimlerin “muhalefetin lider adaylığı için” mi olduğu yoksa standart “beni gündemden uzakta tutmayın” çalışması mıydı bilinmiyor.

İmamoğlu’nun, geçtiğimiz aylarda metronun yürüme bandında adeta bir kahraman gibi yürüyüşü arka ve yan açılardan sinematografik bir açıyla kayda alınırken, İmamoğlu’nun müzisyenin kutusuna bıraktığı para ve ardından verdiği selam Quentin Tarantino filmlerini aratmadı dense yeridir.

Eren Erdem’in ifadesiyle “İstanbul’un altını oydu, delik deşik yaptı; metro yapma rekoru kırdı. Şimdide, koruma ordusuz o metrolarla geziyor @ekrem_imamoglu ne yapmaya çalışıyor?” denirken; İstanbul’un metro hatlarını Ekrem İmamoğlu’nun döşediğini düşünmemiz beklenmiyordur herhalde!

Üstelik korumaların önden ve arkadan yürüyüşü de görülen videonun sanatsal anlamı olmayabilir, yine de istenen beğeni sonucu alınmış olmalı.  

 

 

Göçük olur tehlikesi ile metro çalışmalarının devam ettiği alana toprak döktürdüğü hafızalardan silinmemiş bir başkanın, “temel atmama törenleri” ile yapımdan çok yapısökümden hoşlandığı biliniyor.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun çalışmadığını iddia etmek ise gerçekten abes olur. İstanbul’u yeni icraatları ile “her şeyin güzel olduğu bir memlekete evirten” isim, Ekrem İmamoğlu’ndan başkası değil.

Sorunları çözmede mahir olan başkanın sorunların sorumlularını bulmakta da kalifiye olduğunu hatırlatalım. 

Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu yaptığı bir konuşmada: “İstanbul, 16 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın en kalabalık şehri, en kalabalık metropolü. Milyonları bulan mültecileri de ayrıca belirtmeliyiz. 2 milyonu aştığını net olarak biliyor ve yaşıyoruz. Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü bir çaba gerektiriyor. Bunu da yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün aynı anda 10 farklı metro inşaatı yapan dünyadaki tek belediye. Ancak 10 değil, 100 metro da yapılsa, eğer İstanbul’a yeni göç akınlarını önleyemezsek İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. 

Böyle metroda salına salına yürüyen bir başkanın ulaşım sorunlarının kaynaklarından birisini de mültecilerde görmüş olması onu kötü bir başkan yapmaz, aksine sorunların sorumlusunu bulacak kadar yetenekli bir başkan yapar!

 

eren-erdem-imamoglu.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum