1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar yazarı Ocaktan Kılıçdaroğlu güzellemesini artık açıktan yapıyor
Karar yazarı Ocaktan Kılıçdaroğlu güzellemesini artık açıktan yapıyor

Karar yazarı Ocaktan Kılıçdaroğlu güzellemesini artık açıktan yapıyor

Mehmet Ocaktan Karar'daki köşesinde Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve 6'lı masanın 'mimarı' olduğunu belirttiği Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Eğer Kılıçdaroğlu aday olacaksa…" başlıklı yazısıyla açıktan övmeye başladı.

30 Eylül 2022 Cuma 22:29A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı ekseninde bir araya gelen 6'lı masaya muhalif medyadan övgüler yağmaya devam ediyor. Karar yazarı Mehmet Ocaktan da o koroya katılanlardan sadece biri. 

"6’lı masanın toplumda yarattığı sinerjiyi zayıflatmaya kimsenin hakkı yoktur, aksi taktirde bu tarihi sorumluluğun vebali ağır olur" diye yazan Ocaktan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun masada en çok söz hakkı olan kişi olduğunu iddia etti. 

Mehmet Ocaktan köşesinde Kılıçdaroğlu güzellemelerine şu şekilde zemin sağladı: "Öncelikle bir gerçeği tespit edelim, altılı masanın oluşumundaki öncülüğü ve CHP’nin oy oranı dikkate alındığında adaylık meselesinde öncelikli söz hakkı Kemal Kılıçdaroğlu’nun… Bunun anlamı; bizzat kendisi aday olmayı isteyebileceği gibi bir başka CHP’li ismi de önerebilir demektir. Ancak burada önemli olan, Akşener’in de altını çizdiği gibi “kazanacak aday” konusunda ittifakın sağlanmasıdır."

Muhalefetin 'Türkiye'yi kaostan çıkaracağını" iddia eden Ocaktan kendi adayının Kılıçdaroğlu olduğunu, "Kılıçdaroğlu’nun epey bir süredir adaylık konusunda önemli bir mesafe aldığı da dikkate alındığında 6’lı masanın hiç zaman kaybetmeden adaylık meselesini masaya yatırıp ciddi bir şekilde konuşup tartışmaları gerektiği kesin." sözleriyle aktardı. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum