1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar, onca rapora rağmen Esed'in yalanına çanak mı tutuyor?
Karar, onca rapora rağmen Esed'in yalanına çanak mı tutuyor?

Karar, onca rapora rağmen Esed'in yalanına çanak mı tutuyor?

Karar gazetesi haberine attığı başlıkta: "Suriye'den mültecilere 'evinize dönün' çağrısı: Kapılar ardına kadar açık" ifadelerini kullanınca Esed yalancısının sözcülüğüne mi soyundu dedirtti!

28 Eylül 2021 Salı 13:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Karar gazetesi son dönemde muhalif söylemini abarttığı gibi, zalim ve katillerin sözlerini manşetine taşıyarak hakkındaki negatif yaklaşımları arttırmaya devam ediyor. 

Suriye'nin yalancı ve zorba liderlerinin sözlerini irdelemeden aktaran Karar: "Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, Suriyeli tüm mültecilerin evlerine dönmeleri için kapıların tamamen açık olduğunu söyledi. Ayrıca Batılı ülkeleri de Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı." diye yazdı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurul toplantıları çerçevesinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Katil Esed'in zulümlerini es geçen Mikdad, "Suriyeli tüm mültecilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geri dönüşü için kapılarının ardına kadar açık olduğunu" iddia etti.

Daha geçtiğimiz güne kadar Suriye'ye geri dönüş sağlayanların çektiği zulümler raporlaştırılmıştı.

Bütün dünyanın gözünün içine bakarak yalan söyleyen Esed ve Mikdad'ın adi sözcülüğü ise Türkiye'deki kimi Kemalist ve Sol yayın organlarının vazgeçilmez haberleri olurken şimdi de Karar'a bu sözcülüğün sirayet ettiği görülüyor.

Mikdad yalanlarını aynı şekilde tekrarlarken, "Suriye hükümeti ve müttefiklerinin geri dönüşleri mümkün kılmak ve dönenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için her tür önlemi aldığını" iddia etti.

Geri dönenleri zorla asker altına alma, hapislerde işkencelerden geçirme, tecavüzler ile dirençlerini kırma, öldürme gibi birçok suçu işlemeyi rutini haline getiren Esed'i BM'de aklamaya çalışan Mikdad'ın sözlerini sanki gerçekmiş gibi yansıtan Karar'ın haberinde, eleştirel bir dil kullanması kendisi açısından oldukça iyi olurdu!

Katil Esed rejiminin BM'de sözcülüğünü üstlenen Mikdad'ın aşağıdaki sözleri Suriye gerçeğini yansıtırken, Karar'ın bunu görememesi oldukça üzücü bir durum gerçekten.

Türk ve Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılacağını da iddia eden Mikdad, "Suriye'nin büyük bölümünden teröristleri nasıl silip attıysak işgali de aynı azim ve kararlılıkla, uluslararası hukukun mümkün olan tüm araçlarını kullanarak sona erdireceğiz" diye konuştu. Rusya ve İran'ın işgaline değinmeyen yalancı Mikdad'ın sözlerine dahi BM'de yer verilmemesi gerekirken, Karar  da bu propaganda içerikli mesajları haberlerinin ön sırasına yerleştirerek Suriye gerçeklerinden bihaber olmayı tercih ettiğini gösterdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum