1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karaburun Belediye Başkanına göre TOKİ deniz manzaralı sosyal konut yapamaz!
Karaburun Belediye Başkanına göre TOKİ deniz manzaralı sosyal konut yapamaz!

Karaburun Belediye Başkanına göre TOKİ deniz manzaralı sosyal konut yapamaz!

Karaburun’da TOKİ tarafından yapılması planlanan deniz manzaralı sosyal konutlara ihtiyaç olmadığını iddia eden İzmir Karaburun Belediye Başkanı, "Sosyal konut adı altında yapılmak istenen bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek” dedi.

16 Şubat 2022 Çarşamba 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından yapılmak istenen konut projesi, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Kemalist sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekiyor.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan,  Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karaburun Merkez Mahallesi’nde yapılmak istenen toplu konut projesinin, ilçenin doğal dokusuyla uyuşmayacağını iddia etti.

TOKİ’nin konut yapacağı alanın mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olan beş adet parselde gerçekleştirilecek. Bölgenin imara uygun olmadığını iddia eden Belediye Başkanı Erdoğan, “Bu parsellerden bazıları orman alanında yer alırken; bazıları kısmen orman kısmen tarım kısmen de kentsel gelişim alanında bulunuyor” söylemine sarıldı.

Sosyal konutlar ile daha uygun fiyatlarla vatandaşlara ulaşan TOKİ, Türkiye’de rant üzerinden gelir sağlayan yapım firmalarını geride bıraktı. TOKİ, deniz manzaralı konutlar inşa etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel otoritelerden gerekli izinleri almaya başlarken, CHP’li belediyeler, TOKİ çalışmalarını gereksiz ve TOKİ’nin mimari malzemelerinin çevreyle uyumsuz olduğunu iddia ediyor.

Tüm Türkiye’de betonarme yapıların inşası, güvenlik gerekçeleri ve depreme dayanıklılık ile genel kabul alırken, ilginç çıkışlarda bulunan belediye ve sivil toplum kuruluşlarının söylemleri dayanaksız bulunuyor.

Kemalist kesimlerin rant alanlarını baltalayan çalışmalara imza atan TOKİ’nin, deniz manzaralı sosyal konut yapamayacağını iddia eden kimi isimler, TOKİ projesine karşı durmak için mesnetsiz iddialara sığınıyor.

CHP'li Başkan, “Karaburun’un bir beton denizi olmasına asla müsaade etmeyeceğimizi, kamuoyumuz ve hemşehrilerimizle defalarca paylaştık. Yöremize özgü mimarinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte mevcut plan ve plan notu revize çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Bakanlığın merkezi ve yerel birimleri ile son derece sağlıklı ve verimli bir çalışma sürdürmekteyiz. TOKİ’nin bağlı bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada, ilçemizde bina kat sayıları en fazla 2 katlı ve bodrum kat sınırlaması olacak şekilde belirlenmiş, mimari malzemelerin çevreyle olan uyumu gözetilmiştir. TOKİ tarafından yapılmak istenen toplu konut projesinin, ilçemizdeki bir ihtiyacın karşılığı olmaması bir yana,  bir kamu kurumunun, bağlı bulunduğu bakanlıkla çelişkiye düşmesi hepimizi düşündürmüştür.” dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum